Repülőgépet akartak robbantani Ausztráliában

2019. december 17. 07:24

Húsdarálóba rejtett pokolgéppel tervezték végrehajtani a terrorcselekedetet.

2019. december 17. 07:24

Összesen 76 év börtönbüntetésre ítélt kedden egy ausztrál bíróság két fivért, mert fel akarták robbantani az Etihad légitársaság egyik járatat húsdarálóba rejtett pokolgéppel. A új-dél-walesi legfelsőbb bíróság negyven év börtönbüntetésre ítélte az 52 éves Khaled Khayatot, azzal, hogy legkorábban 2047-ben engedhető szabadon. Fivére, a 34 éves Mahmoud Khayat 36 évet kapott, és legkorábban 2044-ben szabadulhat.

Mindkettejüket azzal vádolták, hogy egy pokolgépes- és egy gáztámadást akartak végrehajtani 2017 januárja és júliusa között az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársaságának Sydneyből Abu-Dhabiba tartó járata ellen. A fivérek a harmadik, mit sem sejtő testvérük poggyászába rejtették a húsdarálóba szerelt pokolgépet. A merénylet azért hiúsult meg, mert a poggyász túlsúlyosnak bizonyult, és a reptéren ki kellett venni belőle a húsdarálót. A merénylet előkészítésében részt vett a negyedik testvérük is, a 47 éves Tarek Khayat is, aki az Iszlám Állam dzsihadista szervezet soraiban harcolt Szíriában. A fivérek az ő utasítására akarták végrehajtani a merényletet, és ő szerzett be nekik robbanóanyagot.

A rendőrség szerint az Iszlám Állam által „ihletett és szervezett” pokolgépes merénylethez szükséges nagy hatásfokú robbanóanyagot Törökországból szállították nekik. Az ügyészség szerint a legidősebb testvér, Khaled éppen mérgesgáz-támadáson is mesterkedett, amikor letartóztatták. Khaledet májusban találtak bűnösnek, de fivére, Mahmoud esetében az esküdtszék nem tudott dűlőre jutni, ezért ügyét újratárgyalta a bíróság, és szeptemberben mondták ki bűnösségét.

(MTI)

(A kép forrása: heaustralian.com.au)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. december 17. 18:57
"52 éves Khaled Khayatot, azzal, hogy legkorábban 2047-ben engedhető szabadon. Fivére, a 34 éves Mahmoud Khayat 36 évet kapott, és legkorábban 2044-ben szabadulhat." Érdekesek ezek az ausztrál bennszülött nevek. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
atila68
2019. december 17. 17:08
Khaled és Mahmoud Khayat. Álprobléma.
zakar zoltán béla
2019. december 17. 11:35
A Momentum mit szól hozzá?!
flesh ripper
2019. december 17. 09:24
Mahmoud Khayat jobban járt, Khaled Khayat a pechesebb. Nálunk, akár fel is mentette volna őket a bíróság, a teljes NGO-Soros hálozat és LQróék szolidaritása mellett. Talán a Jobbik is drukkolt volna nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!