Hogy nullázta le magát emberileg a 444?

2019. augusztus 05. 16:23

A sajtóorgánum eljárása legalább olyan gusztustalan, mintha Heller Ágnes halálhírét a Pancsoló kislánnyal illusztrálnánk.

2019. augusztus 05. 16:23
Constantinovits Milán

A baloldali sajtóetika bukfenceire már számos alkalommal rámutattunk (legutóbb itt), most azonban újabb, kifejezetten morbid megoldással örvendeztettek meg minket a 444 médiaiparosai.

Adott egy szomorú, kis színes hír, miszerint egy kínai hullámmedencében a gépkezelő elszúrt valamit, háromméteres hullámok keletkeztek, és a hatóságok szerint végül 44 ember szenvedett sérülést. Igaz, hogy tőlünk távoli az esemény, és valóban, halálos áldozata (egyelőre) nincs az incidensnek, azonban mégiscsak egy tragikus, lehangoló hírről van szó. És ez a legkevésbé sem vicces annak, aki ott volt, vagy esetleg a hozzátartózója sérült meg. De úgy általában

semmilyen jó ízlésű ember nem tartja az ilyesmit humorosnak.

A 444-nél máshogy gondolták, leírták a cikkecskében, hogy „hárman még mindig kórházban vannak csonttörésekkel és komoly vágásokkal”, majd laza mozdulattal beszúrták a Hungária együttes Pala-Pala-Palatinus című sanzonját. És most nem érdemes a hír és a hírkommentár műfaji határai közti elmosódáson lamentálni (bevett gyakorlat a 444 háza táján), de a zenetársítás morbiditása mégis szót érdemel.

Ezt észrevették az egyébként finom lelkűséggel nem vádolható kommentelők is, ám hiába mutattak rá az ordító ízléstelenségre, az önkorrekció természetesen elmaradt.

Pedig legalább olyan gusztustalan ez az eljárás, mintha

Nyilván más a nagyságrend, de ne gondoljuk azt, hogy ha „kicsiben” az etikátlan, gonzónak becézett kegyeletsértés csuklóból jön, akkor közéleti témákban kiegyensúlyozott vagy minimum ízléses tájékoztatást hiába is várhatnánk.

Amíg az „anyámat is egy jó gegért” felfogás uralkodik a ballib médiában, addig se szakmai, se emberi minőséget ne reméljünk. Sad.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wanti
2019. augusztus 08. 08:17
444=rakás szar Ne menj oda messziről bűzlik!
még fokozza
2019. augusztus 06. 22:00
A Pesti Srácok sértegetik a mozgássérülteket. A MEOSZ elvárja, hogy az írás szerzője kérjen bocsánatot a kerekesszékes emberektől.
dakotasámán
2019. augusztus 06. 13:06
"Amíg az „anyámat is egy jó gegért” felfogás uralkodik a ballib médiában, addig se szakmai, se emberi minőséget ne reméljünk. Sad." az írigység jelei mutatkoznak rajtad milán. ha nincs semmi kreativitás benned, arról nem a ballib média tehet. egyébként a bazmeg zsocával "büszkélkedő" jobbágy média az aztán minőség, az aztán színvonal. a béka segge alatt mélyen.
istvánkeve
2019. augusztus 06. 10:34
Az olvasónak egy joga van: Elkerüli!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!