Elbúcsúzott az Európai Parlamenttől Jean-Marie Le Pen

2019. április 16. 20:04

Az EP akadályozza a migráció elleni fellépést – hangsúlyozta a Nemzeti Front-alapító.

2019. április 16. 20:04

Elbúcsúzott az Európai Parlamenttől a mára Nemzeti Tömörüléssé átkeresztelt francia Nemzeti Front alapítója, Jean-Marie Le Pen. „Az emlék, amit magammal viszek ebből a házból, némiképpen a haszontalanság benyomása” – jelentette ki az uniós parlamentben tartott utolsó beszéde előtt újságíróknak Le Pen, amiről a Figaro számol be.

Le Pen aláhúzta: az Európai Parlament egy „szélmalom”, illetve egy „kényszerzubbony, ami megakadályozza a politikai fellépést a migrációs elözönlés veszélye ellen”. Le Pen azt sem zárta ki, hogy Franciaország egy napon kilép az unióból, „ha nem sikerül azt belülről mélyrehatóan átalakítani”. A kilencvenegyedik életévét taposó politikus úgy véli, a Nemzeti Tömörülés jó eredményt fog elérni az európai választáson, a Notre-Dame-ot pusztító tűzben pedig „a Franciaországra leselkedő fenyegetések jelét” látja.

Képviselőtársaim! Aki vak, süket és néma marad, azt az utókor elátkozza!” – jelentette ki az EP-ben tartott utolsó felszólalása végén Le Pen.

Jean-Marie Le Pen egyébként az AFP-nek elmondta: szívesen maradt volna még uniós képviselő, „akárcsak Molière, aki a színpadon akart meghalni”, miután azonban kizárták a Nemzeti Frontból, erre nem lesz lehetősége. Le Pen ugyanakkor hangsúlyozta: nem vonul vissza a politikai élettől.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadakat terelő juhász
2019. április 18. 08:32
Kifutó széria? Orbán Viktor fog futni a cserepadra.
turáni sólyom
2019. április 16. 22:05
Ami a franciáknak Jean-Marie Le Pen, az volt nekünk Csurka István. Ők halhatatlanok!
Bölcs Ész
2019. április 16. 21:16
„Én kimondom azt, amit ti csak gondoltok." - Jean-Marie Le Pen
Tapeino
2019. április 16. 20:54
Mintha az idős Mestert látnám...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!