Ami Ausztriának jó volt, az jó nekünk is – Novák Katalin a Mandinernek

2019. március 21. 08:58

Ami történt, az a szándékunk és akaratunk szerint történt – mondja Novák Katalin a Mandinernek az Európai Néppárt Fidesz-tagsággal kapcsolatos döntéséről. Az államtitkár a néppárti bölcsek tanácsával szemben felálló fideszes hármas vezetője lesz, Varga Judittal és Szájer Józseffel együtt egyeztetnek majd a néppártiakkal. Interjúnk.

2019. március 21. 08:58
Kereki Gergő
Kereki Gergő

Az Európai Néppárt felfüggesztette a Fideszt vagy sem?

Nem lehet a Fideszt sem felfüggeszteni, sem kizárni a pártból, ha mi ezt nem akarjuk. Ha olyan helyzet állt volna elő, amely számunkra vállalhatatlan vagy megalázó, akkor azt nem fogadtuk volna el, hanem inkább kiléptünk volna magunktól a Néppártból.

Ami történt, az a szándékunk és akaratunk szerint történt.

Tizenhárom kisebb tagpárt a kizárást kezdeményezte az elnökségnél, innen indultunk. Mi ehhez képest azt mondtuk, hogy ne zárjanak ki minket, mi sem lépünk ki, viszont önként felfüggesztjük a Néppárttal való kapcsolatainkat addig, amíg a bölcsek tanácsa elkészíti a jelentését. Ez a megoldás olyan, mint, amit 2000-ben Wolfgang Schüssel kancellársága idején Ausztria kapcsán alkalmaztak. Úgy vagyunk vele, hogy ami Ausztriának jó volt, az jó nekünk is.

Mi lesz ez a bölcsek tanács? Milyen munkára számít velük?

Egy három komoly, tapasztalt emberből álló tanács, amely a Magyarországgal kapcsolatos tényeket fogja megvizsgálni. A tanács abban érdekelt, hogy objektív vizsgálatot folytasson. Ez előrelépés, hiszen

eddig nem a tények alapján alakították ki a véleményüket a minket támadó politikusok, hanem a sajtóból

vagy egyoldalú jelentésekből. Az én vezetésemmel mi is felállítunk egy háromtagú tanácsot. Tagja lesz a tanácsnak még Varga Judit államtitkár, valamint Szájer József európai parlamenti képviselő. Segíteni fogjuk a néppárti tanács munkáját, tárgyalni fogunk velük, beszélünk a közös értékeinkről, valamint azt fogjuk vizsgálni, hogy az európai parlamenti választásokat követően melyik politikai közösségben fogjuk tudni a magyar érdekeket, a migráció ellenes politikát, valamint a keresztény kultúrát leginkább képviselni, érvényesíteni. 

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. március 28. 21:20
"Ami Ausztriának jó volt, az jó nekünk is – Novák Katalin a Mandinernek" Tutira nem az életszínvonalról beszél.
jord
2019. március 21. 22:44
A LÉNYEG: a szavazati arány 190:3 LEHET GONDOLKODNI
MMisu
2019. március 21. 14:56
Ezt a kelecsényi nénit miért nem küldi el már valaki a pcsába! Trollkodó unatkozó tetű! Ez összetéveszti a mandit egy chattelő oldallal! Elég már belőle!
Berecskereki
2019. március 21. 12:38
Itt az új plakátkampány https://www.facebook.com/hollikistvan/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!