Szökőár pusztított Indonéziában

2018. december 23. 11:17

Eddig 162 halálos áldozatról, több mint 700 sebesültről és legalább 30 eltűnt emberről szólnak a hírek.

2018. december 23. 11:17

Százhatvankettőre nőtt vasárnapra az indonéziai szökőár halálos áldozatainak száma, több mint 700-an megsérültek, és legalább 30 embert eltűntként tartanak nyilván a helyi katasztrófavédelem közlése szerint. A szökőár szombat este fél tíz körül keletkezett a Jáva és Szumátra szigetek közötti Szunda-szoros térségében, Banten és Lampung tartományokat érintette.

Sutopo Purwo Nugroho, a katasztrófavédelem szóvivője közölte: a szökőárt vélhetően a szorosban lévő Krakatau vulkán kitörése, és az azt követő víz alatti földcsuszamlás váltotta ki. A cunami erejéhez a telihold miatti dagály is hozzájárulhatott – jegyezték meg katasztrófavédelmi tisztviselők.

Felkerült a közösségi médiára egy videofelvétel, amelyen a Banten tartománybeli Tanjung Lesung városban a szökőár lesújt egy tengerparti koncert résztvevőire. Egy áramszolgáltató vállalat mintegy 260 alkalmazottja és hozzátartozóik szórakoztak a parton, amikor a víztömeg elárasztotta a területet, és romba döntötte a színpadot és a többi építményt. Az emberek rémülten próbáltak menekülni a felvételen. Csak ezen a helyen 33 ember vesztette életét, 13 pedig eltűnt.

Frissítés: A legutóbbi összesítés szerint legalább 222 ember meghalt, és 843 megsérült, legalább 28 ember eltűnt.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Természetes Orbánizmus
2018. december 23. 12:11
Indonézia amely a Föld legnépesebb muzulmán országa a migrációba milyen álláspontot is képvisel?
szeekely
2018. december 23. 11:59
Ezt nevezik igazi tragedianak! Nem foldrenges okozta, aminek kovetkezmenyekent szamolni lehetett volna vele. A vulkan mukodesebol fakado eszrevetlen tengeralatti foldcsuszamlastol szokott magasra az arhullam. Nem lehetett kivedeni. Nincs felelos, csak halal. Imadkozzunk Indoneziaban elo es megholt embertarsainkert. Akkor is, ha tobbsegeben muzulmanok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!