ENSZ emberi jogi főbiztos: Ellenőrizni kell a migránsok megfelelő védelmét

2018. szeptember 10. 11:11

Az ENSZ új emberi jogi főbiztosa, Michelle Bachelet ellenőriztetné a migránsok ausztriai, olaszországi védelmét.

2018. szeptember 10. 11:11

Michelle Bachelet, az ENSZ új emberi jogi főbiztosa bejelentette az Emberi Jogi Tanácsban hétfőn elmondott szűzbeszédében: megfigyelőket küld Ausztriába és Olaszországba, hogy „ellenőrizzék a migránsok megfelelő védelmét".

Felszólította az európai hatóságokat, hogy intézményesítsék a migránsok felkutatását és megmentését a Földközi-tengeren.

A volt chilei elnök kifejezte aggodalmát amiatt, hogy az Egyesült Államokban még mindig nem engedtek vissza szüleihez ötszáz olyan gyereket, akit a határon választottak el tőlük, amikor a családok illegálisan akartak belépni az országba.

Bachelet felszólította Kínát, hogy engedje ENSZ-megfigyelők belépését az országba, mert „nagyon aggasztó" vádak merültek fel nagy átnevelőtáborok létezéséről, amelyekben a muzulmán ujgur kisebbség tagjait tartják fogva az északnyugaton található autonóm körzetükben.

A főtitkár ezenkívül a háromhetes ülésszakot megnyitó beszédében felszólította a jemeni háborúban részt vevő, szaúdi vezetésű katonai koalíciót, hogy tegye átláthatóbbá műveleti szabályait, és vonja felelősségre a civilek halálát is okozó légicsapások végrehajtóit.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2018. szeptember 10. 13:00
...aha, és az ausztriai osztrákok meg az olaszországi olaszok megfelelő védelmét?? Vagy az nem érdekli??
karakán
2018. szeptember 10. 12:43
Mocskos felforgatók!!!
A teremburáját
2018. szeptember 10. 11:58
Ja , Pinochetnek az össze ilyen komcsit a stadionban kellett volna felejtenie! S ebből még államelnök is lett!
Megtalálta
2018. szeptember 10. 11:45
Gittegylet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!