Új gyerekszínház nyílik Budapesten

2017. március 07. 22:29

A főváros új játszótere a Hatszín Teátrum április második felében nyitja meg kapuit.

2017. március 07. 22:29

A Budapest belvárosában nyíló színház  április 23-án tartja első előadását, Janikovszky Éva születésének évfordulóján egy, az írónő könyveiből készített ősbemutató formájában, amelynek címe Az úgy volt..., és a 6-12 éves korosztály számára ajánlják. Ezt megelőzően, 22-én Janikovszky Éva A lemez két oldala lesz látható Fullajtár Andrea, Horváth Lili, Elek Ferenc és Scherer Péter előadásában.

Az ezt követő héten már az opera világába kalauzolja el Nógrádi Gergely operaénekes, mesekönyvszerző és kántor a gyerekeket a Varázsfuvola című előadással, amely az 5-12 éves korosztály számára ajánlott. Júniusban pedig Nógrádi Gábor író 70. születésnapja alkalmából a könyve alapján színpadra álmodott Az anyu én vagyok című darab első budapesti bemutatója lesz látható a Pannon Várszínház előadásában.

Készülnek beavatószínházzal a legkisebbeknek (0-3 éves korosztály) és őszre terveznek érzékenyítő programokat kamaszoknak (13-17 éves korosztály számára).

Májusban a gyereknapra készülve terveznek egy programot, amely a gyerekbántalmazás témáját vizsgálja, járja körül, ami elsősorban a szülőknek szól, olyan felnőtteknek, akik esetleg tudnak ilyenről a környezetükbe és tenni akarnak ellene. A színház megálmodói is felelősnek érzik magukat azért, hogy a gyerekek színházi nevelése mellett minden őket érintő kérdésben kiálljanak értük, mellettük.

Gálvölgyi Dorka igazgató szerint manapság ugyan kockázatos vállalkozás kultúrába fektetni, mégis hisz abban, amit csinálnak. „Elsősorban értéket teremtünk és mentünk. Az előbbi, azt hiszem, nem szorul magyarázatra: egy színházban minden előadással valami új születik. Ami az utóbbit illeti: az épület, a Jókai utca 6. földszinti nagyterme évtizedeken át adott otthont különböző színi előadásoknak, kultúresteknek, és bár az utóbbi évek nem erről szóltak, szerencsére az új tulajdonos ragaszkodott ahhoz, hogy a terem kapja vissza eredeti funkcióját. Mivel újonnan alakult magánszínházról van szó, egyelőre állami és pályázati támogatás nélkül dolgozunk.”

A színház tervez felnőtteknek szánt bemutatókat is, de az egyelőre még meglepetés, hogy pontosan mit.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!