Hillary Clinton mellett, Donald Trump ellen állt ki a The Atlantic

2016. október 06. 10:16

Közel százhatvan éves fennállása óta harmadszor áll valamelyik elnökjelölt mellé a The Atlantic nevű amerikai magazin: Hillary Clintont támogatják, mivel szerintük Trumpnál alkalmatlanabb elnökjelölt még nem volt a történelemben. Az előző két alkalommal 1860-ban a republikánus Abraham Lincolnt és 1964-ben a demokrata Lyndon B. Johnsont támogatták, utóbbit inkább azért, mert a republikánus Barry Goldwatert vállalhatatlannak tartották.

2016. október 06. 10:16

A The Atlantic a lap százhatvan éves története során mostani állásfoglásával harmadszor támogat nyíltan elnökjelöltet: Hillary Clintont támogatják. 1860-ban Abraham Lincoln mellett tették le a voksukat és álltak ki egyben a rabszolgák felszabadításának terve mellett. 104 évet kellett várni a következő nyílt állásfoglalásig, amikor a demokrata Lyndon B. Johnsont támogatták, de elsődlegesen a republikánus Barry Goldwater ellen való kiállásként hozták meg a döntést.

A The Atlantic szerkesztősége a legutóbbi, 1964-es állásfoglalásukhoz hasonlítja döntésüket, miszerint kiállnak Hillary Clinton mellett. Írásuk szerint kiváló jelöltnek tartják Clintont, de elsődlegesen Donald Trump kelt bennük aggodalmat, aki nyilvánvalóan a legalkalmatlanabb jelöltje az amerikai elnökök 227 éves történetében. 

Történelmi pillanat

Állásfoglalásuk szerint Hillary Clinton bizonyított már first lady-ként, New York szenátoraként és külügyminiszterként. Habár vannak jogos kritikák vele szembe, vannak eltúlzottak is. Ezzel szemben Donald Trump semmiféle közszolgálati tapasztalattal és képességgel nem rendelkezik. Trump összeesküvés-elméletekkel házal, ellenzi a tényekre épülő diskurzust, lenyűgözik az autoriter vezetők és magának is ilyen hajlamai vannak. Könnyen befolyásolható, ami nem szerencsés, tekintve, hogy az elnök kezében van az amerikai nukleáris arzenált. Trump rasszista, szexista, xenofób és ignoráns az alkotmánnyal szemben – folytatja indoklását a The Atlantic.

A szerkesztőség kiemeli, a lap alapítóelveihez hűen független minden párttól és csoportosulástól, nem céljuk erősíteni vagy gyengíteni egyik pártot sem. Ha Hillary Clinton más korábbi republikánus elnökjelölttel, vagy Trumpnak a párton belüli kihívóival versenyezne, nem döntöttek volna a nyílt támogatás mellett – írja a szerkesztőség. 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. október 07. 11:43
Sőt a Lúdas Matyi is Clintom nellé állt!
Taksony
2016. október 06. 20:10
Életemben nem hallottam erről a magazinról, pedig éltem pár évet az USA-ban is. Azt mikor fogják lehozni hogy a Dörmögő Dömötör vagy a Máriapócsi Hírmondó is klintonnét támogatja?
cosmos
2016. október 06. 11:07
Majd megint lezuhan az előfizetőik száma.
röviden
2016. október 06. 10:57
Tehát eddig egy polgárháborús és egy háborús elnököt támogattak. Jó előjelek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!