Lehet, hogy rákkeltő az ismert babahintőpor?

2016. március 13. 05:22

Valószínűleg hazánkban is sokan használták illetve használják is azt a babahintőport, amelyről egy amerikai bírósági ítélet kapcsán felmerült, hogy rákkeltő anyagot tartalmazhat. Az ezzel kapcsolatban indított perben még csak első fokon született ítélet, az érintett multicég valószínűleg fellebezést nyújt be. Az esetről a BBC nyomán nol.hu számolt be.

2016. március 13. 05:22

Hetvenkétmillió dollár kártérítést ítélt meg egy missouri bíróság egy amerikai nő családjának, a hozzátartozók szerint ugyanis az évtizedes bébihintőpor-használatba halt bele az asszony.

 
Az alabamai Birmighamből származó Jackie Fox évtizedeken át használta a Johnson & Johnson bébihintőporát. A 62 éves asszony tavaly halt meg petefészekrákban. A család szerint a hintőpor és a betegség között ok-okozati összefüggés van, s erről a gyártó is tudott. Az asszony hozzátartozói ezért bírósághoz fordultak. Ügyvédjük azzal érvelt, hogy a kozmetikai termékeket forgalmazó cég tisztában volt azzal, hogy a hintőpor növelte a rák kialakulásának kockázatát, ám erre nem figyelmeztette a vásárlókat – írja a BBC.
 
A bíróság igazat adott a családnak, amelynek 72 millió dolláros kártérítést ítélt meg. A cég tagadja, hogy a hintőpor ártalmas lenne az egészségre, s a Johnson & Johnson szóvivője kilátásba helyezte a fellebbezést.
 
Ez az első alkalom, hogy ítélet születik egy „hintőpor-ügyben", s szakértők szerint precedensértékű lehet, ugyanis mintegy ezer ilyen eset van függőben országszerte.
 
 
*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!