Gyógyszert vitt Irakba és helyi keresztényekkel találkozott a CitizenGo

2016. március 01. 10:36

Gyógyszereket vitt egy iraki ideiglenes gyógyszertárba a CitizenGo csapata, valamint keresztény vezetőkkel találkozott Kirkukban, Erbilben és egy kolostorban.

2016. március 01. 10:36

Irakban járt a CitizenGO, az állampolgári véleménynyilvánítás elősegítésén dolgozó nemzetközi szervezet csapata. A cél az volt, hogy valódi szolidaritást vállaljanak az ott élő keresztény és kitelepített közösségekkel, adományt vigyenek számukra, és első kézből szerezzenek információkat helyzetükről.

Az öt nap alatt a csapat Sulaymaniyah városában kapott szállást, az ország észak-keleti részén, az iráni határ közelében. Innen látogattak meg helyi barátok segítségével és útmutatásával újabb településeket. 

A CizitenGo csapata gyógyszereket adományozott egy ideiglenesen felállított gyógyszertárnak a Sulaymaniyah közelében lévő Sitek központjában, menekülteket és kitelepítetteket látogatott meg Sulaymaniyah városában és helyi keresztény vezetőkkel találkozott Kirkukban, Erbilben és MarMattai kolostorában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2016. április 02. 18:55
Úgy bizony. Csak kérdezem, mert nem tudok róla, a Vatikán küldött az ottani keresztényeknek valamit? Ahogy gyűjtést csinált a szorongattatott Jeruzsálemi egyháznak Pál apostol.
Sulammit
2016. április 02. 18:55
Ez öreg hiba. :) Gyűjtünk sok mindenre, sok mindenkiért. A legtöbb pénz a "cunami" pusztításakor gyűlt össze. Péter fillérek vannak, vagyis támogatjuk a Vatikánt is. Nem emlékszem, - és jól - hogy gyűjtést rendezett volna a Katolikus Egyház az ottani vagyis az arab keresztények javára. Azt mondja folyamatosan, hogy fogadjuk be, de azt, hogy segítsük az ottmaradó nőket és gyerekeket még nem hallottam a pápától. Kíváncsi lennék XVI. Benedek véleményére is ez ügyben. A migráns ügyben.
Sulammit
2016. április 02. 18:55
Na most lebuktam. Januárban volt, és egyszer tényleg nem voltam, de nem kell meggyónnom. Különben sem gyóntam még gyóntatószékben.
Sulammit
2016. április 02. 18:55
Jó poén volt és kár lett volna kihagynod. Előtte levő vasárnap hirdetni szokták, hogyha ilyesfajta gyűjtés lesz. Úgy látszik nemsokkal előtte tudták meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!