A Helsinki Bizottság beperelte Kocsis Mátét, mert „zaklatta” a migránsokat

2015. november 12. 14:12

A Magyar Helsinki Bizottság a VIII. kerületi önkormányzatot és Kocsis Máté polgármestert is beperelte Kocsis egy augusztusi Facebook-posztja miatt, melyben azt állította, hogy a migránsok tönkreteszik a II. János Pál pápa teret, rongálnak és szemetelnek. A Helsinki Bizottság szerint ezzel Kocsis Máté zaklatást valósított meg és megsértette a migránsok emberi méltóságát.

2015. november 12. 14:12

„A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkre tették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen” – írta Kocsis Máté augusztusi Facebook posztjában.

A Magyar Helsinki Bizottság szerint ez zaklatásnak minősül az Egyenlő bánásmódról szóló törvény értelmében, mert ellenséges, megalázó környezetet alakított ki. A jogvédő szervezet ezért beperelte a VIII. kerületi önkormányzatot és Kocsis Mátét is. A Helsinki Bizottság keresetlevele szerint a migránsok emberi méltósága és a személyiségi jogai is sérültek.

A jogvédők azt kérik a bíróságtól, hogy állapítsa meg a jogsértést, és kötelezze bocsánatkérésre Kocsist.

Az első tárgyalást csütörtökön tartották, de Kocsis Máté nem jelent meg. Az Origo beszámolója szerint az ügyvédek abban állapodtak meg, hogy egyeztetnek, így az is lehet, hogy peren kívüli megegyezés lesz az ügy vége. A perrel kapcsolatban Kocsis a Facebookon azt írta, hogy nem akarta felzaklatni és megbántani a migránsokat a posztjával. „Kedves beazonosítatlan migránstömegek, Bocs!” – írta.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. november 16. 18:22
Ha ezt a keresetet befogadja akármelyik magyar bíróság, akkor bebizonyosodik, hogy egy ufó-landben élünk.
Fahrenheit 451
2015. december 12. 15:37
Kocsisnak az lett volna a dolga, hogy fokozottan igyekezzen úgy megoldani a szemétszedést, a nyilvános wc-ket, hogy az ne zavarja a helyi polgárokat. ostoba farizeus duma menekülők százezreit, akikre nincsenek felkészülve, azzal vádolni, hogy nem elég rendszeretőek.
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. november 25. 10:09
Vihar egy pohár fosban.
magnamater
2015. november 13. 14:00
Meg van oldva a migráns kérdés! Ha Kocsis Máté egyszál mag zaklatni tudta a Pesten összegyűlt migránsokat,csak ki kell küldeni a török -görög határra, s addig zaklatja a migránsokat, míg vissza nem takarodnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!