Péntektől újra rendesen járnak a vonatok Ausztria és Magyarország között

2015. szeptember 17. 14:37

Egy hét után újra visszaáll a vonatközlekedés Ausztria és Magyarország között péntektől.

2015. szeptember 17. 14:37

Túlterheltségre hivatkozva az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szeptember 10-én felfüggesztette a vonatközlekedést Ausztria és Magyarország között. Péntektől viszont a mostani közlés szerint újra menetrend szerint közlekednek a Bécs és Budapest közötti Railjet, Eurocity és éjszakai vonatok, továbbá a határon átkelő regionális járatok. 

Az ÖBB később bejelentette, hogy összesen hat járat már csütörtökön közlekedik a két ország között. A Budapestre tartó első vonat 13 óra 8 perckor már ki is gördült a salzburgi főpályaudvarról; ez a szerelvény 18.49-kor érkezik meg a célállomásra. Délután három és öt óra után további vonatok indulnak Salzburgból. A bécsi közlés szerint Budapestről 16.10, 18.10 és 21 órakor indulnak vonatok Ausztriába, az első este negyed nyolc, a második negyed tíz körül érkezik meg a Westbahnhofra, a harmadik vonat Salzburgig viszi az utasokat. 

A Bruck an der Leitha, Miklóshalma (Nickelsdorf) és Hegyeshalom települések között közlekedő első helyi vonat pénteken reggel öt órakor indul. A járatok újraindulásáig a Bruck an der Leitha és Zurány (Zurndorf) településekről ingázók és az innen közlekedő iskolások utaztatását pótlóbuszokkal oldják meg. A miklóshalmai (Nickelsdorf) és a hegyeshalmi állomásokra péntek reggelig nem közlekednek helyettesítő járatok. Nezsider (Neusiedl am See) és Köpcsény (Kittsee) településekről Bécs irányába továbbra sincs fennakadás a vonatközlekedésben.

Szerdán Salzburg és Németország között is felfüggesztették a vonatközeledést, Bécsből egyelőre csak Salzburgig lehet utazni, az előre megvásárolt jegyek visszaválthatók. A salzburgi pályaudvaron szerdán késő délután 1600 menekült tartózkodott. A bécsi rendőrségi szóvivő szerint napok óta nem volt ilyen nyugodt a helyzet a bécsi pályaudvarokon, mint szerdán. A Westbahnhofon csaknem ezer, a Hauptbahnhofon 700 migráns volt. Szerda délutánig 40 menekültkérelmet nyújtottak be az osztrák fővárosban. A bécsi pályaudvarokon 200 rendőr teljesített szolgálatot.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex.leopardi
2015. szeptember 17. 20:47
valamire csak jó az a kerités meg a honvédeink,rendőreink munkája
Akitlosz
2015. szeptember 17. 15:12
Na majd ha egyszer újra jár az Orient Express Párizs és Isztambul között Bécsen és Budapesten át! A sok, két város közötti apró vonat nem helyettesíti.
pollip
2015. szeptember 17. 15:00
Már nem túlterheltek, mert nem arra mennek a migránsok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!