Rogán: Eddig se írta elő jogszabály, hogy lefóliázzák a trafikokat

2015. április 29. 10:30

A Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió reggeli műsorában kifejtette: nyugodtan leszedhetik a fóliát a trafikosok a kirakatról, eddig sem írta elő jogszabály, hogy le kell fóliázni a trafikok ablakait. Arról is beszélt, hogy szerinte az EU-ban is fel lehet vetni a vitát a halálbüntetésről.

2015. április 29. 10:30

Rogán Antal szerint a trafikosok leszedhetik a fóliát a boltok üvegéről. A Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, hogy ha egy EU-tagállam közvéleménye akarja, az unió szintjén is fel lehet vetni a halálbüntetés kérdését.

A múlt heti kaposvári dohánybolti gyilkosságot egy minden szempontból értelmetlen cselekedetnek nevezte Rogán Antal, hiszen, bár a tettes azért gyilkolt, hogy később ne lehessen azonosítani, a boltban kamerák voltak. A gyilkosság minősített eset, amelyre csak elrettentéssel lehet válaszolni – fogalmazott. Kifejtette azt a véleményét is, hogy ha a trafikosok védelméhez az kell, hogy levegyék a fóliát, akkor vegyék le. Arra is felhívta a figyelmet, hogy eddig sem volt olyan jogszabály, amely előírta volna a fóliázást.

Orbán Viktor miniszterelnök keddi pécsi látogatásán a kaposvári dohánybolti gyilkossággal kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta, hogy napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését. Néhány éve azt hitték, a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettek, amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglani büntetést, de ezek visszatartó ereje önmagában nem volt elegendő – mondta. A kormányfő szerint a bűnözők előtt világossá kell tenni: Magyarország nem riad vissza semmitől, ha állampolgárai védelméről van szó.

Rogán Antal felidézte a Szita Bence gyilkosságot is. „Amikor ilyen bűnök vannak” – fogalmazott Rogán Antal – óhatatlanul eszébe jut az embernek a halálbüntetés. Mint mondta: a Fidesz mindig is úgy gondolta, hogy a bűncselekmények megelőzésében a büntetőjogszabályok szigorítása a járható út. A három csapás törvény bevezetésének nyomán mintegy hétezerrel több bűnöző van börtönben – emelte ki a politikus, aki szerint ha az életellenes bűncselekményt elkövetők is az életüket kockáztatnák, az a megelőzést szolgálná.

Az Európai Uniós egyezmények tiltják a halálbüntetést – emlékeztetett Rogán Antal, de hozzátette: ha egy tagállam közvéleménye ezt akarja, az unió szintjén fel lehet vetni egy érdemi vitát a halálbüntetésről.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2015. április 29. 14:45
Bezzeg tudták ellenőrizni és büntetni a trafikosokat,meg fiatalkorút beküldeni cigit venni,de egy nagyokosnak sem jutott az eszébe,hogy ez a fóliázás nem oké!Hogy rohadnának meg! Gyurcsány a hibás,mert nem szólt!
Quet
2015. április 29. 13:30
Egyértelmű, hogy a kormányban sunyi gazemberek ülnek, akik sem arra nem képesek, hogy valóban megvédjék intézkedéseiket, eredményeiket, sem pedig arra, hogy belássák hibáikat. Még a halálbüntetés témáját is bedobják, eső után köpönyeg formában, semmint hogy a megelőzésen egy pillanatig is elgondolkoztak volna.
VakzKommondor
2015. április 29. 13:27
a halálbüntetés egyszeri bevezetését támogatom. amennyiben a rogánon alkalmazzák. És többet soha.
lazio154
2015. április 29. 12:52
És ezek a jól szponzorált trafiktulajdonosok nem gondoltak -e arra, hogy nem csak a saját biztonságukra kell testőr, hanem a magasan profit orientált ingyen munkaerőre is???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!