Levették a magyar nyelvű táblát a dunaszerdahelyi állomásról

2015. április 18. 15:32

Leszedték a Kétnyelvű Dél-Szlovákia mozgalom által szerdán felszerelt magyar nyelvű táblát a dunaszerdahelyi vasútállomás épületéről. A csoport szerint arra hivatkoztak, hogy a tábla balesetveszélyes. A Facebookon azt írták, hogy nem adják fel, jövő héten újabb táblát helyeznek ki.

2015. április 18. 15:32

Biztonsági okokra hivatkozva leszedték a dunaszerdahelyi állomás épületéről az oda szerdán kihelyezett magyar nyelvű táblát. A dél-szlovákiai várost 75%-ban magyarok lakják, mégis csak a Dunajská Streda felirat szerepelt az állomáson 70 éven át. A Kétnyelvű Dél-Szlovákia csoport szerdán helyezett ki magyar nyelvű táblát, ami egészen péntekig lehetett kint.

A csoport szerint pénteken szóltak Pozsonyból, hogy távolítsák el a táblát, de az álloás gondnoka azt már korábban leszedte, mivel az „lógott és az ott közlekedőkre veszélyt jelentett”. A csoport azt írta: nem adják fel és jövő héten újra próbálkoznak. „Dunaszerdahely városának köszönjük a támogatást. Csak úgy fogunk tudni sikert elérni, ha mindannyian összefogunk!” – írták.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2015. április 19. 15:13
Szlovákia kreált ország. Valójában a történelmi Magyarország része. Jó lenne, ha ezt a magadfajta faszoskodók is megértenék.
választópolgár
2015. április 19. 12:47
Azt mondották annak előtte a politikusok, hogy ne erőltessük a nemzetiségi kérdéseket, hanem siessünk, igyekezzünk és ha lehet már tegnap lépjünk be a fejlett demokratikus haladóan felvilágosult euba, ahol ezek egycsapásra megoldódnak, mintegy okafogyottá válnak. Hiszen a fejlett demokratikus haladóan felvilágosult euban minden országot ugyanolyan szigorúan fognak rákényszeríteni a törvények betartására, és nem tehetik meg azt sz elnyomást és kisebbségüldözést, amit eddig tettek. Hiszen akkor kiiratkoznának a fejlett demokratikus haladóan felvilágosult népek sorából. És ezt a fejlett, demokratikus, haladóan felvilágosult eu rigorózusan, következetesen számonkéri. Ezért nyugodtan alszom, mert gondolom össze fogják hívni a fejlett, demokratikus, haladó eu rendkívüli ülését hogy megszavazzák az úgynevezett szlovákia elleni szankciókat. A szlovák kisebbésgi helyzet-napon, egész nap a szlovák helyzetről fognak vitázni, a szőnyeg szélére állítva a szlovák kormányt kereszttűzben kérdésekkel bombázva őket, úgy ahogy a magyarországot meghurcolták.
kitiltott
2015. április 19. 10:17
Azért azon minden nacionalista Tóth elgondolkozhatna hogy lenne e szlovák nyelv vagy szlovák nemzet ha a magyar királyok és katonái nem védik meg őket,vagy ugyanúgy bántak volna velük a magyarok mint ahogy most ők a magyarokkal! Mellesleg kevés olyan szlovák család létezik amelyiknem ne lenne magyar felmenője!!!!
magnamater
2015. április 19. 09:20
A liberális magyar sajtó azt panaszolja, nincsen sajtószabadság az országban, - ezért nem merik megírni, a tótok, oláhok, rácok, osztrákok a nácik a Kárpátmedencében - Trianon óta mind azon igyekszik : a megkaparintott területektől minél előbb kiirtani a magyarokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!