Basescu nem nevezte ki Biró Rozáliát

2014. augusztus 07. 18:32

Traian Basescu nem nevezte ki kulturális miniszternek az RMDSZ jelöltjét, Biró Rozáliát. A román államelnök szerint a kulturális minisztériumban szükség van az államnyelv alapos ismeretére

2014. augusztus 07. 18:32

Elutasította Traian Basescu román államelnök Biró Rozáliának, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kulturális miniszterjelöltjének a kinevezését. Basescu ezt csütörtökön késő délután jelentette be az elnöki hivatalban.

Basescu szerint Biró Rozália alkalmatlan erre a tisztségre. Ugyanakkor hozzátette: ha a későbbiekben bármely más minisztérium élére javasolják, amelyek kapcsolódnak a közigazgatásban szerzett tapasztalatához, akkor ki fogja nevezni. Az államelnök szerint Biró Rozáliának a „hiányos román nyelvtudása” a többi minisztérium élén nem lenne akadály, de a kulturális minisztériumban szükség van az államnyelv alapos ismeretére.

Hozzátette: jogosan mondhatják sokan, hogy gyakran a román nemzetiségű személyek sem beszélik helyesen a román nyelvet, ami Basescu szerint valóban így van, de a kulturális tárca élére kerülő személy esetében ez elfogadhatatlan.

Biró Rozália mellett Claudiu Manda költségvetési miniszter jelölését is elutasította az államfő. Az ő esetében csak annyit mondott, hogy őt más minisztérium élére sem tartaná alkalmasnak.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karakter
2014. augusztus 08. 13:41
Basescunál elgurult a Cavinton! http://sonyo.blog.hu/2013/08/13/basescunal_elgurult_a_cavinton
balbako_
2014. augusztus 08. 12:16
Sajnos a szemét, szaremberekből nekünk egy kicsit több jutott....
vakhangya4
2014. augusztus 07. 20:58
Orbán barátja Basescu nem nevezi ki Ponta (Orbán ellensége) jelöltjét. Bizar. :-)
Gregorius
2014. augusztus 07. 20:51
Nagyon jellemző B-re a körmönfont indoklás...BR bárhol máshol jó lenne, de itt sajnos... A valószínűsíthetően politikai ellenfél másik (szinromán...) miniszterjelölt pedig egyik miniszteri posztra sem alkalmas, tehát abszolút skálán BR a jobb, dehát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!