Sepsiszentgyörgyre várják a magyar reformátusokat

2014. június 12. 15:59

A székelyföldi Sepsiszentgyörgyre várja az Erdélyi Református Egyházkerület a református vallásúakat a július 10-én tartandó 7. Magyar Református Világtalálkozóra. Kató Béla püspök szerint „hálát szeretnének adni azért, ami van, és nem siránkozni azért, ami nincs”.

2014. június 12. 15:59

A székelyföldi Sepsiszentgyörgyre várja az Erdélyi Református Egyházkerület a református vallásúakat a július 10-én tartandó 7. Magyar Református Világtalálkozóra.

 
A rendezvény programját csütörtökön ismertette egy kolozsvári sajtótájékoztatón Kató Béla, az egyházkerület püspöke. Elmondta, a református egyház hatévente szervez világtalálkozókat. Az egyház generális konventje korábban úgy döntött, hogy az idei találkozó eseményeit sok helyszínen szervezzék meg, de Debrecen mellett – ahol május 24-én tartották a Református Egység Fesztiválját – Sepsiszentgyörgyön legyenek olyan kiemelt rendezvény, amelyre az egész Kárpát-medence református magyarságát várják. 
 
A sepsiszentgyörgyi rendezvény keretében avatják majd fel Kálvin János egész alakos szobrát a vártemplom melletti Kálvin-téren. A püspök elmondta, a rendezvény keretében „hálát szeretnének adni azért, ami van, és nem siránkozni azért, ami nincs”, ezért választották mottónak azt a bibliai tanítást, hogy „legyenek láthatóvá tetteid”
 
A rendezvényre várják a tíz Kárpát-medencei református egyházkerület püspökét és főgondnokát, a 64 református egyházmegye elöljáróit, és az érdeklődők ezreit, akik számára megannyi programmal készülnek. 
 
A rendezvény alkalmával Székelyföldön tartja konferenciáját a svájci református egyházi segélyszervezet (HEKS), mely a világtalálkozó keretében köt hároméves együttműködési szerződést az Erdélyi Református Egyházkerülettel. Kató Béla elmondta, a tervezett együttműködés a diakóniai tevékenységre, a továbbképzésre és a kis gyülekezetek gondjainak a megoldására terjed majd ki.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!