A Fidesz szerint törvénysértő rögzíteni, mi történik a szavazókörnél

2013. október 04. 16:31

A kormánypárt regionális igazgatója szerint az MSZP törvénysértést követett el, amikor kamerával rögzítette, mi történt a bajai időközi választás során a 32. szavazókörnél. Ez az a szavazókör, ahol új voksolás lesz, miután a bíróság helyt adott a baloldali pártok beadványának.

2013. október 04. 16:31

A Fidesz regionális igazgatója szerint a nyilvánosságot kapott bírósági jegyzőkönyvek alapján, a bajai időközi önkormányzati választáson az MSZP követett el törvénysértést. Kerényi János elmondta: a bajai választás miatti felülvizsgálati kérelem tárgyalásán, a Kecskeméti Törvényszéken tanúként hallgatták meg Széll Pétert, Baja korábbi MSZP-s polgármesterét is. A felolvasott vallomás szerint, Széll Péter „az egyik jelölőszervezet tagjaként, a választás napján 6 órától 3 óra 45 percig a 32. szavazókörnek helyt adó Magyar Közútkezelő Zrt. épületével szemben az úttest másik oldalán található parkolóból figyelte a szavazókör történéseit”. Kerényi szerint nem nehéz arra a kérdésre válaszolni, hogy „mit keresett ott Baja volt MSZP-s polgármestere”.

Idézte a hatályos választási eljárásról szóló törvényt, melynek 143-as paragrafusa alapján a szavazóhelyiségek bejáratától számított 150 méteres távolságon belül – közterületen – választási kampánytevékenység a szavazás napján nem folytatható. Véleménye szerint a választási eljárásról szóló törvényt sérti, ha valaki a szavazókör mellett áll egy kamerával és azt filmezi, hogy mi történik a szavazókörben, ki megy be oda, ki jön ki onnan. Ezt az MSZP-s törvénysértést a szocialisták által bizonyítékként benyújtott felvétel támasztja alá – fűzte hozzá. Kiemelte: hagyni kell bajaiakat nyugodtan választani.

Kerényi János ismertette a bajai 3-as számú választókerület 32-es szavazókörében az utóbbi két választás eredményeit, mely szerint nem a Fidesz, hanem az MSZP tudta jelentősen növelni a szavazatok számát és arányát. A 2010-es önkormányzati választást 23,41 százalékos részvétel mellett a Fidesz akkori jelöltje a szavazatok 79,4 százalékával, 85 szavazattal nyerte, az MSZP 11 szavazattal, 10,12 százalékot ért el. A szeptemberi időközi önkormányzati választáson 31,3 százalékos részvétel mellett a Fidesz jelöltje 97 szavazattal, az érvényes voksok 65,1 százalékával nyert, míg az MSZP 29 szavazattal – a szavazatok 19,4 százalékával – lett második.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2013. október 05. 11:13
Igaz az állítás, hogy "választási eljárásról szóló törvényt, melynek 143-as paragrafusa alapján a szavazóhelyiségek bejáratától számított 150 méteres távolságon belül – közterületen – választási kampánytevékenység a szavazás napján nem folytatható." A fényképezés és videózás is ebbe a témakörbe tartozik, nemcsak a szervezett szállítás. Ezért csodálkoztam, hogy a Törvényszék a határozatának Indoklásában erre nem tért ki. Az sem értem, hogy Kerényi János miért most reklamál, miért nem a HVB-nél, illetve a Törvényszéknél, akkor amikor a törvény erre lehetőséget biztosított.
Felebarát
2013. október 05. 10:26
érdekes lenne, mikor egy rablót ilyenekre hivatkozna, mikor kirabolt valamit :D
Fici7
2013. október 05. 10:04
Ehhez már tényleg pofa kell. Lassan már az lesz hogy ha a rendőr tetten éri a bűnözőt még ő megy börtönbe.
HSL
2013. október 05. 02:09
törvénysértő? nosza tessék perelni, meglássuk hogyan reagálnak a biztosfüggetlen választási bizottságok :DDD pláne, hogy MÉG a régi törvény és nem az új szerint kell az időközi önkormányzati választást bonyolítani a fidiből csak a fidi tud komplett hülyét csinálni, hajrááá! ui.: politicus vezércommentjét várjuk :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!