Spanyol Robin Hood: a szegényeknek lop ételt a polgármester

2012. augusztus 15. 16:28

Szupermarketeket rabolt ki egy spanyol város polgármestere, hogy a gazdasági válság miatt elszegényedettek között oszthassa szét az élelmiszert. Mint mondta, szégyen, hogy a 21. században akadnak olyanok, akiknek nincs mit enniük.

2012. augusztus 15. 16:28

Szupermarketeket rabolt ki egy spanyol város, a 2.600 fős Marinaleda polgármestere, hogy a szegények között oszthassa szét az élelmiszert. Az Irish Times cikke szerint Juan Manuel Sanchez Gordillo és hét társa összesen két alkalommal követtek el bűncselekményt, amelyek során a telepakolt bevásárlókocsikkal fizetés nélkül távoztak az élelmiszerboltokból.

„Vannak emberek, akiknek nincs mit enniük. A 21. században ez abszolút szégyen” – mondta a polgármester annak kapcsán, hogy a lopott holmit a gazdasági válság sújtotta családokhoz juttatta el. Az andalúz parlament tagjaként a polgármester védettséget élvez, de mint mondta, akár börtönbe is vonulna az ügy érdekében. Hét társát letartóztatták.

Sanchez Gordillo akciójával „a gazdasági mocsok emberi arcára” szeretné felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy Spanyolországban 2007 óta a szegénység 15 százalékkal nőtt, a lakosság negyede lett állástalan, és ezreknek kellett elhagyniuk otthonaikat.

A spanyol konzervatív kormánypárt szóvivője az üggyel kapcsolatban felszólította a tolvaj polgármestert: „nem lehet Robin Hood, vagy Nottingham seriffje”. Megjegyezte: véleménye szerint Juan Manuel Sanchez Gordillo a nyilvánosságot keresi, és ennek árát az állampolgárok fizetik meg.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rudolf János
2012. augusztus 16. 02:40
A mandiner.hu szerkesztői kapnak tőlem 1 pluszt (jelzem ez tőlem a 2-ik plusszuk 2010 nyár eleje óta. Az elsőt egy focival kapcsolatos blogra kapták) Ugyan szándékosan lejárató az ipse fotója, de legalább 1 - ez saját tartalmuk, olyan amit külföldi oldalakon ők a mandisek derítettek fel 2 - ez a tartalom nem csak a magyar sajtótól megszokott szimpla kis agymosás, hanem olyan aminek van valami apró köze is a valósághoz.. --- Többieknek meg a témához: - Ma akik dolgoznak azok is szegények - jól meglátni, hogy a szélsőjobbosok NEM lázadnak, hanem pont a rendszert védik (ők az szdsz utódai, csak ma jobbikban vannak) - több helyen található a neten tőlem olyan kijelentés, "ha a gyerek nem eszik arról nem szavazunk, hanem vagy elveszem tőled, vagy beleszúrom a hasadba a kést - választhatsz!" ez van - jobb lenne megérteni (mielött még tényleg belédszúrom a kést)
abcd
2012. augusztus 15. 21:21
Háá, nemá, most mit izétek itten engem? Válság, van a fiatalokot má berakták a börtönbe, nagy vót a teher.Má csak én maradtam vínségemre. Ha meg engem is lecsuknak, nemtom mi lesz a purdéval!
én vagyok a
2012. augusztus 15. 21:11
De jó lenne ilyen látni nálunk is! De ezek a szarfaszúak csak a saját zsebükre, vagy a családra, vagy a haverokra gondolnak! Ráadásul nem is kaját lopnak és osztanak szét, hanem sok lóvét, ami szűk körben szétosztódik! Hm!
Soma
2012. augusztus 15. 21:00
Ugyan kérem! Az egyszeri főpolgármester annyit lopna, hogy egész Afrika dőzsölhetne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!