Megmentenék a devizahiteleseket

2010. szeptember 03. 10:43

A legutóbbi kormányülésen napirendre vették a Nemzeti Eszközkezelő Társaság megalapításának terveit. A cél a törleszteni nem tudó adósok problémáinak differenciált megoldása.

2010. szeptember 03. 10:43

A szerdai kormányülésen már napirendre került a Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) koncepciójának kérdése - írja az Origo. A kormány állami alapot hozna létre a törlesztésképtelen jelzáloghitel-adósok lakásainak megmentésére. A bedőlni látszó kölcsönök elsősorban a forint gyengülése miatt szaporodtak el, ám Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára szerint az ingadozás normális és „rövid távú dolog”.

A Hírszerző a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárságtól megtudta: „a Nemzeti Eszközkezelő Társaság felállításáról szóló kormányelőterjesztésnek október 15-éig kell elkészülnie. Mivel a nemzetközi pénzügyi helyzet napról napra változik, több erre vonatkozó alternatíva is napirenden van, ezekről tart az egyeztetés”. A lap úgy tudja, van olyan elképzelés is, hogy a szabad felhasználású kölcsönt felvett adósokon is segítsenek.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
==T==
2010. szeptember 03. 16:33
Kérdés mi alapján differenciálnak. Mert a legnagyobb bajban vélhetően a leghülyébbek vannak. Aki csak kicsit volt hülye/meggondolatlan, annak vélhetően csak rosszabb a helyzete, de nem kilátástalan.
küllő
2010. szeptember 03. 15:36
Ezt már egyszer hazudták a választások előtt. Csak nem választások lesznek?
hogyne
2010. szeptember 03. 15:30
Az MSZP-nek kellett volna annak idején megakadályozni ezt, hogy jobban felhívják a figyelmet erre. De hát az MSZP vajmi kevéssé érdekli az emberek sorsa, csak két lábon járó szavazatoknak tekintenek minket.
gentry
2010. szeptember 03. 12:57
Az a baj ezzel a "mentsük meg a devizahiteleseket" dologgal, hogy igazságtalan azokkal szemben, akik - jelentősen visszavéve életszínvonalukból, vagy újabb hitelek felvételével - rendesen fizetik a hitelüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!