A sör márpedig egészséges!

2009. augusztus 17. 16:13

Meglepő következtetésre jutottak spanyol tudósok: a mértékletes sörivás jót tesz a csontoknak.

2009. augusztus 17. 16:13
A rendszeresen alkoholt fogyasztók csontsűrűsége nagyobb, mint azoké, akik nem isznak szeszesitalokat – derül ki a Nutrition című szaklapban publikált kutatásból. Spanyol tudósok 1700 nőt vizsgáltak meg, és jutottak erre a következtetésre. Igaz, a csontokra nem a szesznek van kedvező élettani hatása, hanem például a sörben megtalálható növényi hormonoknak. És arra is figyelmeztetnek, hogy tudni kell, hol a határ: egy bizonyos mérték felett már a csontokat is károsítja az alkohol.

A kutatók a csontritkulás ellenszerét keresik, és az oszteoporózis elsősorban az idősödő nőket sújtja. Olyan kiegészítők után kutatnak, amelyek révén fenntartható a csontok erőssége még idős korban is. Az Extremadura Egyetem tudósai azonban figyelmeztetnek, senkinek sem ajánlják, hogy sörivással tartsa karban csontjait, csupán arra a következtetésre jutottak, hogy érdemes további vizsgálat alá vetni a sörben lévő növényi hormonokat.

Jót tesz a csontoknak a sörivás (MNO)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!