Románia méretű területen az Air France roncsai

2009. június 10. 13:27

Negyvenegy holttestet találtak eddig az Atlanti-óceánban, még mindig nem tudják biztosan, mi okozta a tragédiát.

2009. június 10. 13:27
Románia méretű területen keresik a lezuhant Airbus fekete dobozait
A múlt héten az Atlanti-óceánba zuhant Airbus 228 utasa közül 41 holttestét találták meg, a fekete dobozokat nagy erőkkel keresik. Az Air France már tavaly is észlelte gépei sebességmérőinek eljegesedését. Eddig negyvenegy holttestet emeltek ki a mentőcsapatok az Atlanti-óceánból. A feltételezések szerint az Air France múlt héten lezuhant 447-es járatának utasairól (illetve legéynségéről) van szó. A CNN szerdán brazil katonai forrásra hivatkozva azt közölte, hogy a holttesteket egy közeli szigetre, Fernando de Noronha-ra szállítják helikpoterrel, onnan pedig a brazíliai Recife légi bázisra.

A tragédia okai továbbra sem ismertek, de a vizsgálók többek között a külső sebességmérők - az úgynevezett Pitot-csövek - meghibásodására gyanakszanak. Az áramlások sebességének mérésére szolgáló csöveket az Air France keddi bejelentése szerint valamennyi A330-as és A340-es Airbus-on lecserélik.

Keresik az Air France gép maradványait (NOL)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!