Mi folyik Németországban?

2023. augusztus 03. 10:29

2023. augusztus 03. 10:29
Szikra Levente
Szikra Levente

Szárnyal az Alternatíva Németországért (AfD), gyengélkednek a kormánypártok, a legerősebb ellenzéki szervezet pedig nem tud profitálni az elégedetlenségből – így lehet egy mondatban összefoglalni a német belpolitikai helyzetet, közeledve a Bundestag-ciklus félidejéhez. Ha a két hagyományos néppártot, a kereszténydemokratákat és a szociáldemokratákat nézzük, akkor stagnálást tapasztalunk: a felmérések átlaga szerint mind a CDU/CSU, mind az SPD nagyjából ugyanúgy áll, mint egy évvel ezelőtt, miközben az ellenzéki, radikális jobboldali AfD megkétszerezte támogatói számát, a kormánykoalícióban részt vevő Zöldek pedig szinte megfelezték saját számaikat. A politikai helyzet ugyan csak egy pillanatkép, de árulkodó. Azt mutatja, hogy Németország mint a Nyugat egyik legfontosabb gazdasága, sok gonddal küzd, így nem csoda, hogy nagy az elégedetlenség arrafelé.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. augusztus 06. 15:20
Agymosás folyik egy megszállt országban alkalmatlan vezetökkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!