Élete az értékmentés

2023. június 14. 14:53

Orosz Örs hosszú utat járt be a dunamocsi szülői otthontól a felvidéki magyar érdekképviseletig és örökségvédelemig. Ezt az utat feltárt és restaurált emlékhelyek, környezetvédelmi akciók és a nem kis munkával újjáélesztett Gombaszögi nyári tábor szegélyezi.

2023. június 14. 14:53
null

Veczán Zoltán írása a Mandiner hetilapban

– vallja Orosz Örs, a tavasszal Highlights of Hungary díjjal, nemrég pedig Szlovákiai Civil Becsületrenddel kitüntetett értékmentő és jogvédő aktivista, a Sine Metu Polgári Társulás elnöke, a Nyitrai kerületi önkormányzat kulturális és idegenforgalmi bizottságának elnöke.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. július 02. 18:13
annyit kaptok amennyiert harcolni vagytok hajlandok!
Akitlosz
2023. július 02. 18:08
"Magyarként az ember csak egy szláv nyelv birtokában tudja igazán megismerni a visegrádi, közép-európai életteret.”" Nem létezik "visegrádi élettér". A V4 csak egy informális fórum, semmi komoly. Szláv nyelvnek meg ott van az orosz. Az még ér is valamit, ha nem is sokat.
Akitlosz
2023. július 02. 18:04
"„Féltem a közösségünket a következő harminc évtől” – Orosz Örs felvidéki magyar aktivistával beszélgettünk!" Már az elmúlt harminc évtől is féltenie kellett volna.
Finale*
2023. július 02. 15:56
Regota kovetem ot a Facebookon, o egy csoda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!