Fókusz

2022. március 23. 17:55

2022. március 23. 17:55
null

„Egyértelmű nem a háborúra, no war!” – ez volt a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány által szervezett Békemenet jelmondata. Az esemény résztvevői március 15-én délután megtöltötték a Kossuth teret. A több százezres tömeg a Komjádi uszodától a Margit hídon át haladt, a vonulók nemzeti színű és székely zászlót lobogtattak. A pesti oldalon is sokan csatlakoztak a tömeghez. A menet a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán át érte el a Kossuth teret. Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédében hangsúlyozta: „egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé. […] Aki a békére szavaz, az a Fideszre szavaz”. A baloldali szimpatizánsok gyülekezője elmaradt a Március 15. téren, a helyszínen alig háromszáz résztvevő jelent meg. A szimpatizánsok végül az eredetitől eltérő útvonalon mentek a Műegyetemhez, ahol az ellenzéki nagygyűlés zajlott.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!