Mehr Licht! Nyílt levél Soros Györgynek, az egyik legnagyobb magyarnak

2017. július 7. 19:25

Bokros Lajos
Élet és Irodalom

Akarom, hogy tudd, sokan vagyunk, akik azt gondoljuk, sőt merjük hirdetni, hogy Széchenyi István dicső nyomdokain haladva Te vagy az egyik legnagyobb magyar.

„Kedves Gyuri bácsi!

Nemrég olvastam Édesapád fájdalmasan szép könyvét a vészkorszakról (Tivadar Soros: Maskerado, New Statesman, 2001) A kötet előszavában azt írtad, hogy az 1944 márciusától 1945 januárjáig eltelt tíz hónap volt Édesapád életének talán leginkább kiemelkedő korszaka. Nemcsak a családját sikerült megvédeni, hanem számtalan embert megmentett az elhurcolástól, a pusztulástól.

Elképzelem, mennyire kegyetlenül érzékenyen érint – nem csak és nem is elsősorban saját személyedben – az a visszataszító hazugságok egész sorozatán alapuló gyűlöletkampány, amit Magyarország kormánya folytat a józan ész és a jó ízlés ellen.

Akarom, hogy tudd, sokan vagyunk, akik azt gondoljuk, sőt merjük hirdetni, hogy Széchenyi István dicső nyomdokain haladva Te vagy az egyik legnagyobb magyar. A Közép-európai Egyetem hazánk egyik intézményi gyöngyszeme; nem véletlenül akarja megfojtani a bugris középszer. Felkent Tudós Társaságok sohasem kellettek úrhatnám svihákoknak, mert nem tűrték a szabad gondolatot, a kritikus elméket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114413