Uniós eljárás indul Magyarország ellen a CEU miatt

2017. április 26. 12:58

A szolgáltatások szabadságára hivatkozva indul eljárás az Európai Bizottság részéről Magyarország ellen a CEU ügyében – értesült az EUrológus.

2017. április 26. 12:58

Az EUrológus arról ír: figyelmeztető levelet írt az Európai Bizottság a magyar kormánynak a felsőoktatási törvény módosítása miatt. A levél az uniós kötelezetsségszegési eljárási folyamat első szakaszának számít.

Az uniós alapszabadságok egyike a szolgáltatások szabadsága, amit csak nagyon indokolt esetben lehet korlátozni az EU-ban.

A Bizottság szerint a törvény túlságosan korlátoz, amikor például megszabja, hogy egy egyetemet hogyan hívhatnak, illetve hogy csak akkor végezhet külföldi országban is oktatási tevékenységet, ha az anyaországában is végez hasonlót.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 360 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2017. április 26. 19:30
Ezek után CSAKUGYAN BE KELL SZÜNTETNI EZT A CEU-t. Bezárni! Minél gyorsabban, annál jobb. Elég volt a magyar haza árulóiból! Az EU meg jól gondolja meg, mit csinál, mert a nem túl távoli jövőben ilyen ténykedés és a szervezett világhatalommal, amelynek ez a Soros az intézője, szét fog széledni.
luisbathhelena
2017. április 26. 19:07
Eljutottunk a szokásos forgatókönyvben odáig, hogy a lózungok helyett kénytelenek magát a tv-t vizsgálni. És abban nem fognak semmi olyat találni ami kilógna azeurópai sorból. Ahogy olvasom a CEU rektorhelyettes szerint ők már pakolnak. Bár tegnap még BÁRMI áron maradni akartak. Az ügy megoldódni látszik.
A teremburáját
2017. április 26. 16:31
Nézve a brüsszeli adást, látható, hogy az 571 EP képviselő helyett jó ha százan lézengenek a teremben! A szocialista frakcióvezetője Pitella pont olyan őrült mint Fletó! A többi balliba a szokásos formáját hozza.
áfonya
2017. április 26. 16:29
Sehol az Orbán lemosása .. Olasz felszólaló az eus elnöknek jól oda vágott,italra nőkre költi a pénzt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik