„Az ellenzéki pártok természetesen Soros oldalán vannak!”

2017. április 10. 11:15

Megpróbáltuk angolul elmagyaráztatni a CEU melletti tüntetésen felbukkanó ellenzéki politikusokkal, hogy miért vettek részt a rendezvényen. Gréczy Zsolt nem akart külföldiül nyilatkozni, Lendvai Ildikó hősiesen helyt állt, Juhász Péter tolmácsot kért.

2017. április 10. 11:15
Bakó Beáta

Elsőként a családjával együtt tüntető Gréczy Zsoltot szúrtuk ki a Várkert Bazár előtti impozáns tömegben. A Demokratikus Koalíció szóvivője azonban azzal hárított: nem nyilakozik angolul. Magyarul azért kis gondolkodás után elmondta a Mandiner kamerájának, miért jött ki a tüntetésre: a tanszabadságért, a demokráciáért, a rendszerváltásért, és hogy Orbán takarodjon.

A szocialista Lendvai Ildikó lelkesen elmagyarázta a Kossuth téren angolul, hogy ez nem csak a Soros-egyetem ügye. Arra a felvetésünkre, hogy a pártok jelenléte esetleg inkább ártana az ügynek, az MSZP egykori elnöke mondta:

„Az ellenzéki pártok természetesen Soros oldalán vannak.”

Ettől függetlenül szerinte a CEU ügye nem csak baloldali ügy, hanem a demokratikus jobboldal ügye is.

A Lánchíd pesti hídfőjénél Juhász Péterrel, az Együtt elnökével találkoztunk, aki gyorsan kerített egy tolmácsot a nyilakozathoz. Juhász két lepacsizás között elmondta, hogy szerinte sem kifejezetten a CEU-ról, hanem az oktatás szabadságáról van szó. Hogy ártana a jelenlétük az ügynek? „Ja, nem gondoljuk” – mondta erre. A Kossuth téren leltünk rá Erőss Gáborra, a Párbeszéd józsefvárosi önkormányzati képviselőjére, aki elmondta, azért jött el tüntetni, mert fontosnak tartja a kiállást az egyre láthatóbb és elnyomóbb diktatúra ellen.

A videót itt éri el Hungarian Globe nevű angol nyelvű oldalunkon.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 383 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2017. április 11. 13:07
Hogy megszerette a demokráciát ez a cenzúra néni. De csak akkor, amikor jobboldali kormányok vannak.
illiberator
2017. április 11. 09:25
Groteszk, amikor a kádári időből hátramaradt főcenzor-múmia hisztériázik a szabadságról és demokráciáról.
vanádium
2017. április 11. 06:11
Lehet , hogy lendvay és múmia tagozatos társai soros mellett vannak , de a tüntetések nem sorosért történtek , hanem a tanszabadságért és a demokráciáért .Érti ezt lendvay?
krakken96
2017. április 10. 21:21
gondolom tudták ki kérdezi az akcentusok alapján.amúgy jó trollkodás lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik