Litvánia szívesen befogadná a CEU-t

2017. március 29. 18:41

A litván főváros polgármestere volt CEU-s diákként gondoskodni szeretne arról, hogy a Közép-európai Egyetem tovább éljen, mégpedig nem is akárhol, hanem az általa vezetett városban, Vilniusban.

2017. március 29. 18:41

Vilnius polgármestere, Remigijus Šimašius levélben állt ki a CEU mellett, melynek rektora veszélyben érzi az egyetem magyarországi létét a kedden benyújtott törvényjavaslat miatt. A litván főváros polgármestere azt írta: mint egykori CEU-s diák, pontosan tudja, mekkora szerepet játszik az egyetem a magyarországi és az európai tudományos életben, éppen ezért szívén viseli az egyetem sorsát.

Olyannyira a szívén viseli, hogy meghívta Michael Ignatieff rektort a fővárosba, hogy ott tárgyaljanak a Közép-európai Egyetem Vilniusba való átköltöztetéséről. Szerinte a pezsgő, fiatalos városba jól beillene az egyetem, amely emelné Vilnius tudományos és kulturális értékét.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. március 30. 13:54
Kellemetlenul ostobak az ebben a temaban megszolalo fideszesek:(
noMores
2017. március 30. 13:49
Vannak a mienknel kulturaltabb orszagok...
kalhana
2017. március 29. 21:55
Kedves CEU fanok! Nem gyanús az nektek, ha a CEU annyira nélkülözhetetlen, imádni való és hasznos dolog, hogy lehet , hogy itt van? Valaki eddig miért nem happolta el előlünk? Pont mi vagyunk ilyen jó érdekérvényesítők? Hol vannak a románok?
Droite
2017. március 29. 21:12
Dobni nekik mint a forro krumplit!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik