A CEU-nak maradnia kell

2017. március 29. 16:13

Aki a demokrácia Rubiconját átlépi, a kiszámíthatatlan következmények földjén találja magát.

2017. március 29. 16:13
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Mandiner

A harc most már tényleg életre-halálra szól: a meg nem születő európai gyerekek életére, ekként a legalább kétezer éves európai kultúra halálára.

Az a szellemi elit, amely az elmúlt fél évszázadban, legkésőbb 1968-tól birtokába kerítette Európa lelkét, továbbra is kitartóan harcol ennek az évezredes Európának a lerombolásáért. A harcban a politikusok mellett, sokszor azok helyett, a sajtószabadság, véleményszabadság, művészi szabadság védelme alatt újságoknak, színházaknak, egyetemeknek, civil egyesületeknek nevezett szabadcsapatok is részt vesznek, sokszor átütő sikerrel. 

Ezzel valamit kezdeni kell.

De tudni kell: aki a demokrácia Rubiconját átlépi, a kiszámíthatatlan következmények földjén találja magát.

Az európai demokrácia csak európai demokratikus eszközökkel menthető meg, különben önmagát számolja fel. A CEU-t el kell tudni viselni. A CEU-nak maradnia kell. És hinni kell a választók sokaságának bölcsességében.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. március 30. 10:33
A hisztiző látványlibsik figyelmébe: Az Oktatási Hivatal 2016 második felétől kezdte meg eljárásait, hiszen idén, 2017-ben jár le az öt éves működési engedélyezési ciklus - kezdi közleményét az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A működési engedély 5 éves felülvizsgálata során több olyan működési problémára derült fény, amelyek nem felelnek meg a jogszabályoknak. Ezek az alábbi csoportokba sorolhatók: • a külföldi felsőoktatási intézmény nem a megfelelő jogszabályi keretek között folytatja a képzését, • nincs együttműködés és magyarországi partner, • hiányzik a programakkreditáció, • a külföldi felsőoktatási intézmény által kiállított okirat nem államilag elismert (fokozatot adó) oklevél, • a külföldi felsőoktatási intézmény nem minősül származási országában államilag elismert felsőoktatási intézménynek, • a közhiteles nyilvántartásba történő adatszolgáltatási kötelezettség nem teljesül, • a külföldi felsőoktatási intézmény nyilvántartásba nem vett képzéseket folytat. Kritikusnak nevezhetők azok az esetek, amelyekben a külföldi intézmény nem felel meg a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 76. § (1) bekezdésében rögzített alapvető kritériumoknak, azaz a származási országában nem minősül államilag elismert felsőoktatási intézménynek és nem bocsáthat ki a Magyarország területén folytatott képzésre tekintettel államilag elismert felsőoktatási fokozatot adó oklevelet.
neeskens
2017. március 29. 23:19
Hét éve volt Orbánéknak arra, hogy olyan felsőoktatást teremtsenek, aminek tanárai idézettségben, oktatása minőségben, nemzetközi hírnévben megelőzi a CEU-t. Ha nem társadalomtudományokban, akkor természettudományokban, persze nem minden magyar egyetem, de legalább pár elit intézmény. Ehhez képest GDP arányosan évről évre kevesebbet költünk felsőoktatásra. Alternatívát, nemzeti, konzervatív alternatívát kéne mutatni, nem mindenféle módszerekkel intézményeket ellehetetleníteni.
Vén Csataló
2017. március 29. 23:00
A CEU-t teljesen demokratikusan kell elhajtani az anyja kínjába. Normális demokrácia nem nézheti ölbe tett kézzel, hogy olyan rendszerek jöjjenek létre a a demokrácia adta lehetőségekkel visszaélvew, amelyek aztán megpróbálják elpusztítani a demokráciárt. Soros és az egyeteme pontosan ezt teszi. Elég a Stockholm-szindrómás baromkodásból. Ideje kimondani, hogy a CEU csak egy libsi janicsárképző, aminek az a feladata, hogy a demokráciát meghekkelő libsi elitet hozzon létre. Ezektől a gazemberektől szenved ma Európa és benne Magyarország is. Elég volt!
holder
2017. március 29. 21:42
És Sorosnak maradnia kell ! Különben mit érne Kovács Zoltán Soros-ösztöndíja ???!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik