„Azt kell csinálni, amit az MSZP mond” – így lehetne Kunhalmi Ágnes szerint megverni Orbánt

2024. január 16. 10:27

Az egyre zsugorodó párt elnöke elárulta azt is: politikai okok miatt legutoljára 2022-ben sírt, a választási eredmények láttán, akkor „nagyon mélyre került”.

2024. január 16. 10:27

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a Blikk stúdiójában járt, összegyűjtöttük az interjúban elhangzó legerősebb mondatait! Szóba került Orbán Viktor miniszterelnök leváltásának lehetősége, fiatalkori színésznői ambíciói és pártja nehézkes helyzete is.

Arra a kérdésre, hogy mikor sírt legutóbb politikai okokból, Kunhalmi így felelt: „A 2022-es választás után. Az eredmény számomra is megdöbbentő volt, mélyre kerültem, ahogy az ellenzéki szavazók sokasága. Sokat beletettünk a kampányba, az eredmény megviselt mindannyiunkat.

Ami most igazán fáj – és ez is eléggé siralmas –, hogy most is vannak olyan ellenzéki pártvezetők, akik először az ellenzéket szeretnék leváltani, nem Orbánt.

Próbálok hatni rájuk, hogy kapaszkodjunk össze ebben az autoriter rendszerben, mert egy dolgot még nem próbáltunk ki: hogy ne csak egy-egy országgyűlési választásra, hanem két országgyűlési választás között is építkezzünk, működjünk együtt ellenzékként, ne pedig egymást próbáljuk legyőzni. De csak az önös érdeküket nézik, ezért sokszor visszapattanok” – fogalmazott Kunhalmi.

Ezt is ajánljuk a témában

De azt a kérdést is nekiszegezték, miért van szüksége két társelnökre egy töpörödő pártnak.

„Ha humoros akarnék lenni, azt mondanám, hogy nagyobbnak látszódjunk. Alapvetően a német szociáldemokrata párttól vettük az ötletet, hogy társelnöki rendszer legyen. A demokrácia az együttműködésről és a megegyezésről szól, mi pedig szeretnénk egy olyan, demokratikus párt benyomását kelteni, ahol újra és újra meg kell egyeznie a társelnököknek arról, miről is szól a politikánk” – mondta a politikus, majd így folytatta.

„A pártban is elmondtam, véget kell vetni annak, hogy a választók többségének akarata alapján próbáljuk meggyőzni a többi ellenzéki pártot, de ők csak a saját pártjukra gondolnak ahelyett, hogy közösen kidolgoznánk egy politikai konstrukciót, amellyel legyőzhetnénk Orbánt.

Mert meg lehetne verni Orbánt, ha azt csinálnánk, amit az MSZP mond.

Ez nem demokrácia, itt nem lehet versenyezni, az együttműködés egy autoriter rendszerben elengedhetetlen” – osztotta meg a sikerreceptjét Kunhalmi Ágnes.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csépányi Balázs

Magyar Nemzet

Idézőjel

A szocik társelnöke ezúttal ismét bebizonyította, hogy neki inkább a szórakoztatóiparban lenne a helye, mint a politikusi pályán.

A pártvezető visszarévedt a múltba, és kritikusan értékelte elődei teljesítményét.

„Kétségtelen, hogy ez a párt követett el hibákat. Amikor a társadalomra felülről akartunk ráerőltetni reformokat még kormányon, ezzel szembe fordítottunk magunkkal nagyon sok szavazót. Például a 13. havi nyugdíj elvétele helyett talán a honvédelemtől kellett volna elvonni pénzt. Ráadásul Orbán 12 évig nem adta vissza ezt a juttatást a nyugdíjasoknak.

De a hibáink ellenére az MSZP mindig demokratikus párt volt, jólétet épített, mostanra pedig talán már megfizette az árát annak is, amit el sem követett.

Ilyen politikai viszonyok mellett érdemes újra az MSZP-re szavaznia sokaknak – jelentette ki Kunhalmi Ágnes.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gasztronauta
2024. április 07. 12:04
Segítsen már valaki , ki az ostobább Kunhalmi vagy Baerbock?
balbako_
2024. január 18. 17:31
Kunhalmi meg az ő gittegylete már csak ismeri az Orbán verés titkát 2010 óta verik, mint a kétfenekű dobot.
Ehetős Odó
2024. január 16. 20:56
MSZP, a magyar sikerpárt! 15 év legnagyobb teljesítményével büszkélkedhetnek! 15 éve az MSZP még a leggazdagabb, legjobban kiépített országos hálózattal és infrastruktúrával rendelkező párt volt. Azóta Ágica és hasonló szellemi kapacitású elvtársai - Botoxnéni, Gatyás Laci bácsi, Bikicsunáj, Hájájem Mónika Lamperth, Korózs Műbőrkalap és egyéb vörös egyedek - szorgos, kitartó, sőt, fáradhatatlan munkássága eredményeképpen már a 4% közelében járnak, a biztonság kedvéért alulról, a hálózat eltűnt, a pénzvagyon is. Nos hát, nincs más hátra: kövesse a moslék minden tagja Ágica szellemi irányítását és biztos siker vár reájuk!
KBA98
2024. január 16. 17:50
Szerintem nagyon beütötted a fejed! lehet, hogy diliház lesz a vége, mert dolgozni nem tudsz, nem is akarsz, ergo valahol lenned kell! A sárga házat reményeim szerint felújítják ott majd tanulmányozhatod Marx és Engelsz, Lenin, stb. munkáit persze felügyelet mellett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!