Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Magyar Péter ismét megfutamodik a vita elől

2024. május 22. 10:06

Magyar Péter azt mondta, csak akkor megy el a köztévé EP választási vitájára, ha főműsoridőben és élőben sugározzák. Így lesz, Magyar mégis kihátrál belőle.

2024. május 22. 10:06

Nyitókép: Magyar Péter nem vitázik. Fotó: /NurPhoto/Balint Szentgallay

 

Május 30-án, este 8 órától a Várkert Bazárban rendezik meg az európai parlamenti választás vitáját a listavezetők között. A százpercesre tervezett vitát a helyszínen nézők nélkül rendezik, a két moderátor pedig Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs lesz. A listavezetők 8 perc időtartamban, 5 hozzászólás formájában szólhatnak hozzá a vitához. 

Első körben mindenkinek módja lesz egy percben bemutatkozni, majd három témakörben fejthetik ki véleményüket. 

Az MTVA a vitában érdekelt szervezeteknek küldött levelében előre jelezte, ha valaki túllépi az időkeretet, akkor a megszólaló hangját lekeverik. A vita témakörei: az Európai Unió védelme és biztonsága, migráció/menekültügy, mezőgazdaság és/vagy demokrácia és jogállam (a harmadik témakörben e két téma közül választhat a megszólaló).

Magyar Péter az utcai fórumain örömmel kinyilatkoztat, a vitát viszont kerüli
Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

Habár a választási vitát főműsoridőben, élőben közvetíti a köztelevízió, az ezt szorgalmazó Magyar Péter viszont kihátrál a vitából. Ezt jelzi friss Facebook-bejegyzése, amelyben jelezte, az adott feltételekkel nem lehet vitát tartani. 

A bejegyzésében azt is kifogásolta, hogy a „nulla százalékos pártok” társaságában kell vitáznia, 

majd kifejtette, hogy ő nem azokról a témákról akar vitázni, amelyeket megadott a köztelevízió. A bejegyzésben Magyar Péter felszólította a vitára meghívott pártok képviselőit, hogy csatlakozzanak a Tisza Párt felhívásához, amely valódi politikai vitát akar. Magyar nem először hátrál ki a vitából.

Korábban úgy volt, hogy Vona Gáborral, a Második Reformkor elnökével ül le vitázni, ám később kihátrált belőle. Ugyanígy tett, mikor a Partizán választási vitájáról maradt távol látványosan. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 425 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:22
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­a­ ­­s­­z­e­­­x­­i­­­ ­­p­u­­­n­c­i­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Tommaso
2024. május 23. 01:00
Ha az egykori lila kedvenc, Kabát Peti vezetné a Fradi - Újpest mérkőzést, félő hogy befújna egy-két 11-est az Újpesti Dózsa javára. Ezért bizzák az ilyen meccseket pártsemleges játékvezetőkre. A MOCSKOS FIDESZBEN a SPORTSZERŰSÉG szikrája sincs meg. Ezt tudtuk eddig is, a maguk képére formálták át a választási rendszert . És látjuk most is, hiszen olyan Orbénhoz hűséges fidesznyikre bizták a politikai vita vezetését, aki éveken át hamis-hazug pártpropagandát nyomott a köztévében, és naponta mocskolta és rágalmazta az ellenzéket.
Tommaso
2024. május 22. 19:17
ORBÁN és elvtársai ( Tarlós, Trócsányi, és a többiek) 18 éve nem mernek vitázni, mert tudják, képtelenek lennének megvédeni a hamis-hazug-hibás álláspontjukat. És most olyanokat támadnak, aki nem szivesen vennének részt egy meccsen a FRADInak lejtő FRADI- pályán, egy volt FRADISTA játékvezetése mellett, FOSIK a FIDESZ. ezért jelöltek egy, évekig az ellenzéket mocskoló M1-es bemondót, és nem egy pártsemleges valakit. A FIDESZ FOSIK még a magyar néptől is. Ezért akadályoznak meg minden népszavazási kezdeményezést. mert kiderülne, hogy a magyarok mennyi mindent elleneznek, amit a FIDESZ követ el.
laurahann
2024. május 22. 18:20
Nagyon úgy néz ki, ez a barom inkább balhét akar az utcán... Mert értelmes párbeszédre képtelen,ezert nem megy a vitára...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!