Vitézy Dávid: „A két nagy pártpolitikai tömb próbálja a szokásos Orbán-Gyurcsány felállásba helyezni a versenyt és én útban vagyok” (VIDEÓ)

2024. április 05. 08:41

Az LMP főpolgármester-jelöltje szerint ő nem középen akar lenni, ő Budapest-párti szeretne lenni.

2024. április 05. 08:41

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

A Konkrétan Rónai Egonnal című podcast-műsor vendége volt Vitézy Dávid. A műsorvezető a beszélgetés elején felidézte, hogy a legutóbbi találkozásukkor még nem volt hivatalos, hogy Vitézy indul Budapest főpolgármesteri székéért, „csak feszegették a határokat”, hogy vállalja-e a megméretettést. 

Majd Rónai azt a kérdést tette fel az LMP jelöltjének, hogy mi váratott ennyire ideig. A főpolgármester-jelölt erre azt válaszolta, hogy a legutóbbi beszélgetésük jócskán megelőzte a jelöltállítást. Ezután azzal folytatta, hogy „azóta volt egy komoly járatritkítási botrány Budapesten, ahol jelentős városrészek járatait ritkította ki a főpolgármester és a BKK. Ezt szóvá tettem, igyekeztem elérni, hogy ezt visszavonják” – jelentette ki.

Ezt is ajánljuk a témában

Vitézy Dávid ezt követően leszögezte: „Nekem ez egy utolsó csepp volt a pohárban. 

Nincs olyan, hogy egy városvezetés azt mondja magáról, hogy zöld, aztán kiritkítja a BKK-járatait,

arra hivatkozva, hogy home office-ban vannak az emberek, ami nevetséges!” 

Megjegyezte, hogy olyan sincs, hogy „arról papolnak, hogy be kell vonni az embereket a döntésekbe. Majd a BKK vezérigazgatója azt mondja egy sajtóháttérbeszélgetésen, hogy a pulykákat sem kérdezik meg, hogy levágják-e őket a hálaadási ünnep előtt. Így beszél a saját utasairól” – emlékeztetett.
 

Ezt is ajánljuk a témában

E gondolatmenet végén leszögezte, hogy bár jómaga is Karácsony Gergelyre szavazott 2019-ben, és bizalmat adott ennek a városvezetésnek, úgy érzi, „nem élnek azzal a felhatalmazással, amit kaptak, és 

nem abba az irányba kormányozzák a várost, főleg nem olyan lendülettel, ahogy ezt meg lehetne tenni.”

Itt elárulta, hogy őt már 2019-ben is kapacitálták arra, hogy induljon el főpolgármester-jelöltként, de akkor azokra a felkérésekre nemet mondott.

Pártpolitikai csatatérré vált Budapest

Vitézy Dávid szólt arról is, hogy azt érezte, minden ponton abba ütközik, hogy „az a pártpolitikai csatatér, amivé ez a város lett, hogy két nagy pártpolitikai tömb háborúzik a fejünk felett Budapesten, és bármikor előre lehetne lépni, arra jutnak, hogy jobb a háborút folytatni. 

Jobb ha nem történik semmi, és egymásra lehet mutogatni, mert az több lájkot, több szavazatot hoz. 

Így arra jutottam, hogy tényleg érdemes ezt megpróbálni (a főpolgármester-jelöltséget), és ilyen szempontból találkoztunk, – nagyon más irányból érkezve – az LMP-vel” – hangzott el.

Tarlós István keményen kritizálta

Rónai ezután emlékeztetett, hogy Tarlós István – aki korábban Vitézy Dávid felettese volt – adott a napokban egy interjút, amely „nagy port vert fel”. 

A műsorvezető szerint Tarlós beleavatkozott a kampányba, még akkor is, ha „minden irányba lőtt”, Vitézy Dávidot pedig „keményen” kritizálta.

Ezt is ajánljuk a témában

Itt Vitézy megjegyezte, hogy Tarlósnak Karácsony Gergely regnáló főpolgármesterről egy rossz mondata nem volt. Ezután beszélt arról, hogy Tarlós István egykori főpolgármester 

személyeskedő megjegyzéseit már tíz éve hallgatja. 

„A nagy nyilvánosság előtt is megtette ezeket” – mondta. Vitézy a beszélgetés során kitért arra is, hogy Tarlós István hónapokkal ezelőtt azt vizionálta, hogy nem lesz a Fidesznek jelöltje Budapesten. Erről még a Hír TV-ben is beszélt. Akkor azt nyilatkozta, hogy a nagyobbik kormánypárt majd beáll ő mögé. 

De ez nem így lett. Tarlós István ráadásul elmondta az interjúban, hogy 

minden sejtjével és porcikájával Szentkirályi Alexandrának drukkol” 

– húzta alá. 

Meg szeretné meghaladni azt a háborút, ami Budapesten zajlik

Majd felhívta arra is a figyelmet, hogy Tarlós István is elmondta, hogy szerinte nem fog visszalépni Szentkirályi Alexandra. 

„Nyilván értem azt, hogy 

Karácsony Gergely minden jelöltetet, aki kihívója, és minden témát a Fidesz, nem Fidesz tengelyre próbál berakni.

Azt gondolja, hogy így van Budapesten többsége, ha a konkrét szakmai teljesítményéről, beruházásokról vagy épp a 3-as metró kocsifelújítását kezelte, akkor már nem ilyen egyértelmű a helyzet” – sorolta Vitézy Dávid.

Ezt is ajánljuk a témában

Hangsúlyozta, hogy azzal az ajánlattal indult el a főpolgármester választáson, hogy azt a háborút szeretné meghaladni, ami Budapesten a két pártpolitikai tömb között zajlik. „Karácsony Gergely, ha bárki az ő úgynevezett »Budapest Köztársaságába« el mer indulni a választáson, azt »betolakodónak« nevezi. Szentkirályi Alexandra pedig műmájernek vagy minek hívott” – 

Ezt is ajánljuk a témában

„Nyilván az van, hogy a két nagy pártpolitikai tömb próbálja a szokásos Orbán-Gyurcsány felállásba – amelyet a magyar közélet már 20 éve ismer – behelyezni ezt a versenyt , és 

ebben én útban vagyok

(...) De én nem középen szeretnék lenni, én Budapest-párti szeretnék lenni” – szögezte le Vitézy Dávid. 

A teljes műsort alább tekintheti meg:


 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:55
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­­s­­ ­­l­­á­­n­y­o­­k­­­ ­­v­­á­­r­­n­­a­­k­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
survivor
2024. április 05. 22:47
KariGeri győz !😱
survivor
2024. április 05. 22:43
Erősíti Karit. Gyengíti a FIDESZT.
paracelsus-2
2024. április 05. 10:13
Igazad van, a szardarab legtöbbször útban van. Te is, Erdős Dávid.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!