Levelet küld Ungár Péter a BKK vezetőjének az M3-as metró ügyében

2024. április 09. 13:25

A LMP politikusa szerint „a budapestiek megérdemlik, hogy tisztán lássanak az ügyben”.

2024. április 09. 13:25

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Ungár Péter arról írt közösségi oldalán a Népszava cikkére hivatkozva, hogy az oroszok már jóval az M3 metró felújítására vonatkozó tender kiírása előtt lobbiztak a Városházán azért, hogy ők nyerjék el a projektet. Ennek keretében Tarlós István is fogadta a Metrowagonmash képviselőit, Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója pedig még Moszkvába is kiutazott megtekinteni a gyárat. 

Majd azzal folytatta, „mindenki tudja, aki ebben a városban él, hogy ez egy előre lejátszott üzlet volt, amiben az orosz kapcsolatait akkor építgető Fidesz-kormány döntött úgy, hogy márpedig ezt a hetven milliárd forintot a Metrowagonmashnak kell kapnia, a budapestieknek cserébe elavult, klíma nélküli metrókocsi jár”.

A politikus leszögezte, hogy bár „a probléma az, hogy miközben az eset teljesen egyértelmű, és Karácsony Gergely is börtönt ígért a felelősöknek, valójában az elmúlt öt évben is folytatódott a színjáték. Bolla Tibor, akit akkor Moszkvába utaztatott az orosz cég, ma is a BKV vezérigazgatója, nemrég kapott fizetésemelést.

A teljesen egyértelműen elcsalt tender összes dokumentuma azóta sem nyilvános” 

– idézte fel. 

Ezt is ajánljuk a témában

Két kérdést tettek fel Draskovics Tibornak

Posztját azzal zárta, hogy az LMP továbbra is azt gondolja, hogy „a budapestiek megérdemlik, hogy tisztán lássanak az ügyben. Ezért a mai (kedden) napon levelet küld Draskovics Tibornak, a BKK vezetőjének, amelyben két kérdésre kérek választ: egyrészt, hogy 

  • mi akadályozza a jelenlegi vezetést abban, hogy üres vizsgálóbizottsági jelentések helyett a tender teljes anyagát nyilvánosságra hozza. 
  • Másrészt, hogy volt-e tudomása arról, hogy Bolla Tibor már a tender kiírása előtt Moszkvában tárgyalt, és ha igen, akkor hogy maradhatott ezután is öt éven át pozícióban”

– derült ki Ungár Péter posztjából.

A vonatkozó bejegyzést alább olvashatja:

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­ö­g­­ö­­­s­ ­­l­á­­n­­­y­­o­­­k­­ ­­v­­á­r­­n­a­k­­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Jajdejónekünk
2024. április 09. 15:20
Tehát felajánlották a ruszkik már a felújítás előtt a felújítást. És az orosz metrókocsikra ők tudták a legjobb ajánlatot tenni? Hát ez nagyon korrupciógyanús! Nyilván hogy a bahamaiaknak lett volna több tapasztalatuk orosz technika buherálásában, oda lett volna olcsóbb is vinni őket, és garanciát is tudtak volna adni. Ők miért nem jöttek kérdezni, hogy mikor lesz a kiírás?
buckafej-2
2024. április 09. 15:06
Lehet ezt a gittet rágni, de inkább rakjanak bele klímát. Öt év kevés volt rá, ez a szégyen.
Obsitos Technikus
2024. április 09. 14:34
Hát ha öt évig tudtad, miért nem szóltál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!