Ismét agresszíven viselkedett az újdonsült gyurcsányista, aki korábban kiskorúakat bántalmazott

2024. április 02. 05:02

Képviselői minőségében zaklatott egy óvodai dolgozót, hangzott el a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

2024. április 02. 05:02
Kovács Róbert
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Gyurcsány Ferencék újdonsült exmomentumos igazolását, Kovács Róbert kőbányai önkormányzati képviselőt igencsak zavarja, ha mások is ténykednek körzetében, nem pusztán ő maga. A hangsúly a ténykedésen van, mint látni fogjuk.

De nem csak zavarja, begyében lehet a képviselőnek, ha kihívója akad.

Hiába az a több mint bruttó 35 millió forintnyi közpénz, amit az elmúlt közel öt esztendőben felvett az önkormányzattól.

Ezt is ajánljuk a témában

Akik valaha dolgoztak már együtt a baloldali képviselővel, ismerhetik az elmúlt évekből, milyen, mikor a közéleti szereplő érdeket érvényesít.

Momentumos kizárása például bejárta az országos sajtót

Korábbi közössége vizsgálatot indított ellene, miután

választókörzetében valószínűsíthetően durván, a mozgalom szociálpolitikai irányvonalával nem megegyezően lépett fel egy kilakoltatási ügyben”

olvasható a Mérce.hu cikkében.

2020 nyarán a neomarxista lapnak nyilatkozó Orosz Anna azt mondta, „az eljárást azért indította el az Elnökség, mert felmerült a személyes adatokkal való visszaélés gyanúja, és mert Kovács Róbert képviselői tisztségében megalázó módon beszélt kiszolgáltatott helyzetben lévő emberekkel, emberekről. Egyik viselkedés sem összeegyeztethető a Momentum alapértékeivel”. Kizárták.

Kétes hírneve Kőbánya-szerte ismert, mégis DK-s lehetett

A mindenfajta határokat kelleténél jóval könnyebben átlépő gyurcsányista politikus hírneve értelemszerűen Kőbánya-szerte is ismert, világított rá legutóbb a városrész első embere a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. D. Kovács Róbert Antal polgármester emlékeztette a jelenlévőket, a kőbányai önkormányzati képviselők között egyes egyedül Kovács Róbertnek van papírja arról, hogy közterületen fiatalkorúakat bántalmazott. Mindezek ellenére a Demokratikus Koalícióba felvették.

Ezt is ajánljuk a témában

A Mandiner.hu birtokában lévő dokumentum szerint 2013 augusztusában a képviselő trágárkodva zavart el két 13 éves gyermeket a Juhar utcai játszótérről. A gyerekek megijedtek, eldobták addig játékként használt botjaikat, megpróbáltak elszaladni. Kovács a botokat felkapva az egyik gyermeket combon ütötte, a másikat a menekülő kiskorú után dobta, amely beleállt jobb kezébe.

A fideszes városvezető további két esetet említett még meg. Helyszín a kertváros utcája, ahol Kovács Róbert egy rendezetlen környezetű ingatlannál „minősíthetetlen stílusban üvöltözött a tulajdonossal”. Ismétlődik ugyanez 2022 decemberében, mikor a Kozma utcában ültetett fa miatt szót emelő hölggyel, akit a baloldali önkormányzati politikus „durván kioktatva erdőirtással vádolt”, hívta fel a figyelmet a polgármester, merthogy Kovács interpellációjára adott válaszának apropóját a kérdéseket intéző gyurcsányista képviselő újabb, megbotránkoztató viselkedése adta.

Mi történt most?

D. Kovács Róbert Antal elmondása alapján

a baloldali politikus február 26-án reggel „ordítva, szankciókkal, rendőrséggel fenyegetve zaklatott egy hölgyet a Juhar utcában”,

aki a polgármester megbízásából javaslatokat kért a jövőbeni tervekhez a környéken élőktől.

Kovács Róbert interpellációjában tiltott kampánytevékenységet sejtetett. A hölgy ugyanis, akit a szokásos maga módján leteremtett, a Csodafa Óvoda alkalmazottja, aminek vezetője az a Benedek Zoltánné, aki kihívója lehet saját körzetében. Az önkormányzati képviselő ugyancsak hangoztatta, az óvodai dolgozó munkaidejét szánta adatgyűjtésre.

Ahogy korábbi állításairól, erről is kiderült, tévedés, ha tetszik, baloldali hangulatkeltésről van most szó, mivel a városvezető válaszában az egyetlen releváns, valóban az önkormányzatra tartozó kérdésére elmondta, a hölgy nem munkaidejében segítette a polgármester munkáját, szabad idejében kérdezte a helyieket.

Az óvodai dolgozó viszont nem úszta meg egy február reggeli incidenssel – folytatta a kerület első embere –, Kovács Róbert másnap telefonon vonta kérdőre a „megfélemlített” hölgyet. Március 13-án sem történt másképp, a baloldali politikus ismét odaszólt az óvoda alkalmazottjának, fűzte hozzá D. Kovács Róbert Antal, úgy összegezve: „az önkormányzati képviselő nem csendőr, nem uraság, hanem a közösség ügyeinek intézésével megbízott képviselő,

aki nem felettese választóinak, felhatalmazása nem terjed ki alattvalóként kezelt emberek fenyegetéseire, megalázására, személyiségi jogainak porba tiprására”.

A baloldali többség ugyanakkor nem fogadta el a fideszes polgármester válaszát, mutatott rá a Magyar Nemzet cikke is.

Vizsgálóbizottság állt fel

Az óvodai dolgozó munkaidőn kívüli tevékenykedését az önkormányzat népjóléti bizottsága fogja kivizsgálni június 9-i határidővel.

Beszédes, bár a jegyző szakmai szempontok alapján a közművelődési grémiumot javasolta, hiszen egy óvodai alkalmazottról van szó, arról, hogy a hölgy hol tartózkodik munkaidejében,

de a baloldali szivárványkoalíció ragaszkodott ahhoz, hogy a népjóléti bizottság hozzon döntést a nyilvánvalóról, miután ott többségben vannak, politikai tőkét ezzel lehet kreálni.

Kovács Róbert baloldali önkormányzati képviselő D. Kovács Róbert Antal kormánypárti polgármesterhez intézett interpellációját és a városvezető válaszát az Önkormányzati TV rögzítette, az alábbi videón 15. és a 29. perc között látható.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­s­­­ ­l­­á­­n­­­y­­o­­k­­ ­­v­­á­­­r­n­­a­­k­­­ ­­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
magyarvizsla17
2024. április 02. 09:19 Szerkesztve
A polgárok alattvalóként való kezelése a baloldal jellemzője. Kovács Róbert viselkedésében inkább az agresszió mértéke a szokatlan, nem a hozzállása.
Csubszi
2024. április 02. 08:44
A DögKút csupa ilyenekből áll, hol itt a csoda?
catalina11
2024. április 02. 07:24
somatic335 - Legyetek bátorak 2024. április 02. 07:08 Továbbra is érdekelne a kormány érdemi válaszait többek között az alábbi kérdésekre:" hát tudja somatic, érdeklődése igencsak szelektív....de sebaj. Vannak ennél fontosabb érdeklődések is, például: - hogyan használták fel a libsik, a Sorostól származó dollárokat - hogy van az, hogy Karácsony elvtárs adománydobozkáiba sorszám szerint meneteltek a eurók - hogy van az, hogy Karácsony elvtárs nem tudott arról, hogy el akarják adni alóla a városházát... stb. stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!