Gálvölgyi nosztalgiázott egy kicsit az aczéli világról a Telexnek

2024. április 04. 22:17

A humorista nem tudja, melyik vezetőt hívná fel, ha problémája lenne, bezzeg régen...

2024. április 04. 22:17
Gálvölgyi

Nyitókép: Telex/Youtube

 

A Telex podcastjében vendégeskedett Gálvölgyi János, akit a műsorvezető a jelenlegi kultúrpolitkáról is kérdezett. A színművész-humorista a beszélgetés egy pontján egyszer csak bedobta annak az Aczél Györgynek a nevét, aki a Kádár-korszak nagy részében felelt a kultúrpolitikáért.

Gálvölgyi sietett megjegyezni, hogy ő nem ismerte személyesen Aczélt, de kollégái mesélték, hogy művelt, olvasott, színházba járó ember volt. De mondott mást is a egypártrendszer egyik fő működtetőjéről.

Szintén másoktól hallotta, hogy 

ha valakinek például lakás problémája volt a művészek között, fel lehetett hívni Aczélt.

Gálvölgyi azonban nem állt meg és az aczéli világot rávetítve a mai időkre a következő kérdést tette fel:

„De most, ha én nekem mondjuk, problémám van, kit hívnék föl?” 

A műsorvezető igyekezett pontosítani, hogy Gálvölgyi miről is beszél pontosan, ezért hozzáfűzte, ez a lehetőség bizonyára azoknak volt adott az egypártrendszerben, akik „nem ágáltak nagyon a rendszer ellen”.

„Ez mit jelent, hogy nem ágál az ember a rendszer ellen? Hogy kimegy, tüntet vagy belenyugszik?” – jött Gálvölgyi válasza.

Majd a színművész hálát adott a Jóistennek, hogy neki a politikával – elmondása szerint – az égvilágon semmi dolga nem volt.

Kicsivel később még annyit elmondott a Kádár-rendszerrel kapcsolatban, „biztos, hogy nagyon sokaknak nagyon rossz volt, mint ahogy most nagyon sokaknak nagyon jó, mert ha nem lenne most nagyon jó, akkor biztos más dolog lenne”.


 

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2024. április 06. 18:36
-zsoltkom- Bell & Sebastian részére 2024. április 04. 23:06 "A világért nem venném el a komcsikat köpködők kedvét, amikor nekem is kedvenc fotelsportom." Azt hittem, ha tovább olvasom a véleményed, lesz feloldása az idézett mondatodnak. Nem lett. Azért egyformán tarkón lőni a bűn súlyától függetlenül az embereket, kifejezetten gyűlöletre uszítás. És pedig én olvastam tőled Jézust idéző gondolatokat.
catalina11
2024. április 05. 18:00
Puzsér Róbert:„a nagyvonalúság teljes hiánya olyan totális háborúba vitte a műsort Orbán Viktor ellen, ....amiről közéleti gyújtogatók addig még csak nem is álmodhattak.…. A Heti Hetes története a 2002-es kormányváltás után azonban nem így folytatódott. …. a műsor többi szereplője pedig hozzálátott a kormányzati szennyes mosásának nyolcéves gyakorlatához .....” Mindezt neves „magyar művészek” követték el, Gálvölgyi, Hajós, Hernádi, stb. Nem volt forgatókönyv, előírt szöveg, ezt ott helyben rögtönözték, mert ez „bennem van”. Ami nincs bennük, az a tisztelet, hazaszeretet, tisztesség. Tele szájjal hahotáztak a saját poénjaikon. A humornak álcázott cinizmusuk tömegekre hatott, és fél percig sem törődtek mások érzékenységével. Amikor azonban Gálvölgyi János rosszul lett, akkor a liberálisok elvárták, hogy a magyarok egy emberként aggódjanak érte, és rögtön vádlott lett az egész NER. igazi jellemtelen figura, akárcsak a többi, Havas, Hernádi, Bajor stb. stb.
paracelsus-2
2024. április 05. 10:23
Nem tudsz végre megdögleni, te vén bolsi féreg?
Bell & Sebastian
2024. április 05. 09:51 Szerkesztve
Halder_1899! Úgy tűnik, nem sikerült levenned a hozzászólásom lényegét. Most ebek harmincadján a magyar kultúra, hozzá nem értők szabják-varrják ha éppen ráérnek, az ifjúságról megfeledkeztek, most kapkodnak fűhöz-fához hogy rájuk szavazzanak, de nem fognak. Most jobb? A komcsikat nem elég köpködni, hanem el kellene tanulni tőlük a jót és felülmúlni őket. Ami nem nehéz feladvány, a családi ebédnél csak ki kell kérdezniük aput vagy a nagypapát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!