Gálvölgyi durván átírta a sötét múltat, Koncz és Bródy nyomdokaiba lépett

2024. április 06. 14:03

Lelkük rajta, de az emberek nem hülyék, pontosan emlékeznek mindenre, nem lehet őket megvezetni.

2024. április 06. 14:03
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva

„Valamiért ez a vesszőparipája Gálvölgyinek, mert tavaly az Újbudai Televízió Újbudai nagykávéház című műsorának volt a vendége, ahol a politikáról is kérdeztek. Természetesen szóba került az egykori kőkemény, ballib propagandát nyomó Heti hetes című műsor is, ahol – hasonlóan a mostani Telex-interjúhoz –, eltolta magától a politikát, pedig az a műsor aztán kizárólag a politikáról és a kormány befeketítéséről szólt:

»[…] Hernádi Judit kolléganőm és barátnőm fogalmazta meg, hogy egy jó kis skatulya lett ez a műsor. Ott mindenki a saját véleményét mondta el, soha meg nem mondták, hogy mit kell mondanom, mit nem szabad mondanom. […] Rohadt, büdös liberális és mindenféle jelzővel ellátták az embert. És akkor erre mit lehet mondani hát, ha így látnak, így látnak. Azt, hogy milyen a szimpátiám, azt én soha nem tagadtam, de én egyik pártnak sem vagyok tagja. Nézeteim vannak, de azt megtartom magamnak.«

Az újmúltat szépen komponálják a régi szereplők. Koncz és Bródy rendszerkritikus volt a rendszerváltás előtt, az őszödi beszéd egy csodás igazságbeszéd beszéd volt és Gálvölgyi soha nem politizált. Lelkük rajta, de az emberek nem hülyék, pontosan emlékeznek mindenre, nem lehet őket megvezetni.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:54
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­s­­­ ­l­­­á­n­­­y­­­o­k­ ­­­v­­á­r­n­­­a­­k­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Zokni
2024. április 08. 17:35
Catalina… Megtaláltam a szöveget, amit P. írt. Az a baj vele, hogy ugyanolyan, amiért nem szoktam olvasni. Pontatlan, végletes, ütős, hogy minél többen olvassák. Az egy kapitális hülyeség ez esetben is, hogy a HH lenne az oka a kétharmadnak. Orbánt ugyanis akkor már (‘2 után) nyugodtan lehetett gúnyolni, mert nem volt kétséges, hogy mit/kit képvisel. (Sajátmagát.) És nem az volt a baj, hogy kétharmad lett, hanem az, hogy Orbán nem rendeltetésszerűen használta fel a többségét. Ugyanis a 89-es széleskörű közmegegyezés nem tartalmazta az alkotmányos demokrácia felszámolását kétharmad esetén…
Zokni
2024. április 08. 12:33
“…Lelkük rajta, de az emberek nem hülyék, pontosan emlékeznek mindenre, nem lehet őket megvezetni.” Ez a szélsőjobb mentsvára. Mert az emberek olyanok, amilyenek. Plusz még amit elhitetnek velük. De mi is igazából (és leegyszerűsítve) a politika? A jobboldali a befolyásos (potens) kisebbség javát képviseli, a baloldali meg a kiszolgáltatott többségét. De mindkettő a szabadság híve, és mindkettő tudomásul veszi a másik prioritásait. És a közösségre bízza, hogy vetélkedésük során, az adott körülményeket figyelembe véve, éppen melyikkel, és milyen mértékben azonosul inkább. Mert mindkettő liberális. És mindnyájukat - a jobb-baloldalit és a népet - összefogják az emberi, nemzeti, kisközösségi és családi kötelékek… (De van már európai összetartozás is.) De mi marad a szélsőjobbnak? Hát az utóbbiak közül az, amelyik egyetlen hiteles képviselőjének állítja be saját magát. Az Orbán kurzus a nemzeti, és a családi kapcsolatokat választotta. (Érdekes, hogy a kisközösségit kiiktatta…)
Szekértábor
2024. április 08. 10:48
János, János, memóriád hiányos. Nem tűnt fel, hogy a témák politikaiak, vagy ha nem, akkor a kommentárjaitok azok? Nem tűnt fel, hogy egy olyan színésznő mellett ülsz, akinek még egyetlen szellemes gondolata sem volt? Mit szellemes? Saját! Nem tűnt fel, hogy bántó élcekkel kizárólag a nemzeti oldalt, és értékrendet vettétek célba? Megsértődtél, hogy baloldali bérnyafogónak tartanak? Belebetegedtél, hogy az elvtársaid nem lophatnak annyit, mint régen? De sajnállak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!