Megszólalt a Kutyapárt elnöke: ő nem rúgná ki a fideszeseket

2024. április 17. 08:42

Pokorni Zoltán visszavonulása a jelek szerint zöld utat jelenthet a kerületben az ellenzék számára. A Kutyapárt már a győzelme utáni időszakot tervezgeti.

2024. április 17. 08:42
null

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Miután nagy aránnyal megnyerte az ellenzéki előválasztást a Hegyvidéken, a Népszavának adott interjút a Kutyapárt elnöke, Kovács Gergely. Az interjúban elárulta, hogy milyennek látja a párja esélyeit a XII. kerületben, és hogy egy győzelem esetén mit kezdene az ott maradt fideszes dolgozókkal.

Indul a kampány

Mint közölte, Kovács tervei között szerepel, hogy a következő hetekben még részletesebben ki fogják dolgozni a programjukat, és igyekeznek azt minél több emberhez eljuttatni. A liberális politikus szerint 

az ellenzéki szavazók egy részét már megnyerték, és a kormánypártiak sem teljesen elérhetetlenek. 

Szerinte helyben nagyrészt a teljesítmény számít, a XII. kerületben pedig a „lejáratókampányok” nem tudnak olyan hatékonyan működni, mint az ország többi részén. Az interjú legmeglepőbb része az volt, mikor Kovács az esetleges győzelme utáni időszakról nyilatkozott.

Nekünk az az oké, aki dolgozik. Ha azt elérjük majd, hogy ne politikai alapon legyen kiválasztva senki, hanem a hozzáértés számítson, az már jó. Például nem rúgnék ki senkit csak azért, mert fideszes

– mondta a Kutyapárt elnöke.

A XII. kerület Pokorni Zoltán idejében beverhetetlennek számított az ellenzék számára. A kormánypártok 2006 óta egymásután négyszer tudták megnyerni a kerületet. A legutóbbi választáson a szavazatok 59,57 százalékával nyert Pokorni, aki viszont idén bejentette, hogy nem indul többet. A döntés zöld utat jelenthet az ellenzék számára. Pokorni Zoltán alpolgármesterét, Fonti Krisztinát indítja a Fidesz a XII. kerületben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jacques Foche
2024. április 17. 23:50
„milyennek látja a párja esélyeit” Ki a párja?
andreas-schwarz-raab
2024. április 17. 14:41
A Metéltfarkú Kutya Párt egy újabb eszdéesz. 100 eszdéeszt ezeret.
nempolitizalok-0
2024. április 17. 11:58
Ez a drogos állítólag liberális, de azzal dicsekszik, ami természetes kellene hogy legyen. Elég jól ismerem az önkormányzati világot és tudom, hogy a vezetők leváltáshoz az is elég, ha fidesz kinevezett volt a főnöke. Fordítva is igaz. Ezért van az, hogy sok önkormányzat esetében a szakmaiság egyszerűen a gyakori vezető és dolgozócserék miatt lassan elolvadt, nem ismerik mikroszinten a szakmai eljárásokat. A vezetők sokszor pártkatonák, csókosok, hiszen a profi inkább tutibb helyekre megy, ahol nem fogják eetleg 5 év múlva kirúgni. Persze láttam ellenkező példákat is, ballibsik által kinevezett vezető tök profinak bizonyult. Értelmes ember eleve a szakmaiságra megy rá, ha az ügyfelek hozzánemértést tapasztalnak, nem tudják ügyeiket megfelelően intézni, a konkurensre fognak szavazni. A dolgozók és vezetők döntő többsége pedig nem fideszes, vagy ballibsi, arra szavaz, aki az érdekeinek a legjobban megfelel. Ahogy szerintem ez a drogos is, mielőtt pártvezér lett volna.
lemez
2024. április 17. 11:57
A ceus soros tisztviselőit meg kúldöd az országra az ep listán.Gazember kokós vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!