Óbudai csúszópénz botrány: a gyanúsítások az önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak

2024. március 18. 13:37

A helyi Fidesz az ügy politikai szálait is feltárná.

2024. március 18. 13:37

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Súlyos, akár nyolcévi szabadságvesztésre is számíthatnak a III. kerületi csúszópénzes botrány elkövetői, ha a bíróság elítéli az érintetteket – írta a Magyar Nemzet.

Az ügyben egyelőre hivatalos személyt nem hallgattak ki gyanúsítottként, de a nyomozásban azt is tisztázni fogják, hogy kapott-e bármelyik baloldali politikus a vesztegetési pénzekből – írta a lap.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az ügyben nemrég négy személyt gyanúsított meg a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt eljárást indító Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

A gyanúsítások az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak, 

a bűnügy szálai pedig P. Gáborhoz és társaihoz vezetnek – emlékeztetett a Magyar Nemzet.

Rendkívüli ülést hívtak össze

Az ügy politikai szálait az óbudai Fidesz is feltárná, éppen ezért március 21-én rendkívüli képviselő-testületi ülést tart az óbudai önkormányzat. 

Puskás Péter fideszes frakcióvezető szerint 

az ülésen tisztázni kell, hogy a letartóztatási hullámot előidéző fiktív szerződéseket az önkormányzat részéről ki kötötte, 

azokat a városvezetésből ki engedélyezte, ki írta alá a teljesítési igazolásokat, illetve hogy milyen módon szennyezték be a várost jelenleg irányító politikusok otthonunk, Óbuda jó hírét”.

Ezt is ajánljuk a témában

A vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a terhelt úgy kért valakitől vagy valakiktől jogtalan előnyt (legtöbb esetben pénzt), hogy azt állította, ezért cserébe hivatalos személyt fog megvesztegetni.  

A büntetés ebben az esetben két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. Ha a cselekményt valaki üzletszerűen követi el, minősítő körülmény, amely évekkel növeli meg a büntetés mértékét – írta a lap.

A teljes cikk ITT olvasható.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­l­­á­­­n­­­y­o­­k­­­ ­­v­á­­­r­­n­­a­­­k­­ ­­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
nemmondom
2024. március 18. 15:57
Ha a bíróság....
vanced
2024. március 18. 14:47
Helyes! Bárcsak minden korrupciógyanús ügyet ilyen elánnal vizsgálnának. Apropó korrupció! Ti, Mandiner olvasók büszkék vagytok VJánosra, Magyarország Bronzpáncélos grál lovagjára? Tudjátok, akit Orbán Viktor terjesztett fel Magyarország Bronz Érdemkeresztjére. Véletlenül az Orbán család ügyvédje látta el a pedofil védelmét a bíróságon, és sikerült is 22,5 évről 8 évre mérsékelni a büntetését. Hogy, hogy nem, pont erre a Bronz Érdemkeresztre hivatkoztak, mint ENYHÍTŐ KÖRÜLMÉNY! Ha hitetlenkedsz a tényekben akkor itt a MAGYAR KÖZLÖNY, amelyben a felterjesztésről és a felterjesztőről is olvashatsz! https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/a7a54317fc67924c9bd581bada69b27c2b8a2ea2/megtekintes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!