Vizsgálatot kért maga ellen a pedofilgyanúba keveredő úszóedző

2024. február 28. 18:50

A MÚSZ elnöke, Wladár Sándor kiemelte, hogy a bizottság a lehető leghamarabb megkezdi az eset kivizsgálását.

2024. február 28. 18:50
null

Pass Ferenc, a Bajai Úszó Klub korábbi edzője, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökségi tagja az egyesületénél történt, fiatalkorú versenyzőt érintő eset kapcsán vizsgálatot kért önmaga ellen, és annak lezárultáig felfüggesztette a MÚSZ-ban viselt tisztségeivel összefüggő feladatok ellátását.

A MÚSZ elnöke, Wladár Sándor ugyanarra a Papp Gábor ügyvéd által vezetett testületre kívánja bízni az ügy kivizsgálását, amely a korábbi esetekben is eljárt – tudatta szerdai közleményében a hazai sportági szövetség.

„A magyar úszósportban továbbra is zéró toleranciát alkalmazunk bármilyen gyermekek, fiatalkorúak sérelmére elkövetett cselekménnyel kapcsolatban”

– hangsúlyozta Wladár Sándor. Hozzátette: „A sportági szakszövetségek között a MÚSZ volt az első, amely 2018-ban meghirdette a gyermekvédelmi programot, melyhez egy minden részletre kiterjedő szabályzatot alkotott és komoly erőforrásokat rendelt. Állandó szakértővel dolgozunk, akinek köszönhetően garantált az azonnali és megfelelő reagálás, emellett sokat foglalkozunk az oktatással, megelőzéssel is."

Az elnök kiemelte: a bizottság a lehető leghamarabb megkezdi az eset kivizsgálását, és mint az elmúlt években, ezúttal is a nyilvánosság előtt számol majd be annak eredményéről.

(MTI)

Nyitókép: Máthé Zoltán

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. február 28. 21:13
papa Most ez lesz...6-8 évig...
survivor
2024. február 28. 21:10
Szilágyi Liliána N H P...
survivor
2024. február 28. 21:08
Korbács nélkül nincs arany. Hosszú--- Tusup
KBA98
2024. február 28. 19:56
Hosszú már egyszer megbuktatta sz úszószövetséget, most ki- vagy mi jön?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!