Rendőrök vadásznak a lomisokra Csepelen

2024. február 12. 17:11

Veszélyben a rendszámok.

2024. február 12. 17:11
null

Megkezdődött a lomtalanítás Csepelen, a sokak számára fontos lakossági eseményre pedig külön figyel a csepeli közterület-felügyelet és a rendőrség, akik folyamatosan, plusz személyzettel járőröznek és figyelik a térfigyelő kamerákat is. A Csepel.info úgy tudja, a kerületben próbálják ki a fővárosban először azt is, hogy a lomis autókról leszerelik a rendszámot, és azonnal kivonják azokat a forgalomból.

Lomtalanítási körzetek és időpontok 1. körzet: február 11., vasárnap 2. körzet:  február 12., hétfő 3. körzet: február 13., kedd 4. körzet: február 14., szerda 5. körzet: február 15., csütörtök 6. körzet: február 18., vasárnap 7. körzet: február 19., hétfő 8. körzet: február 20., kedd 9. körzet: február 21., szerda 10. körzet: február 22., csütörtök.

Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megóvása érdekében az FKF kéri, hogy a lomokat csak a címükre vonatkozó napon, 18 óra után készítsék ki. Mint írják, a nem a megjelölt időpontban történő lomkikészítés közterület-szennyezési szabálysértésnek minősül. Azt kérik a csepeliektől, hogy a lomokat a lakóház előtti, hulladékgyűjtő járművekkel jól megközelíthető közterületre helyezzék ki úgy, hogy a gyalogos és autós forgalmat ne akadályozza. 

Az úttestre, bicikliútra, zöldterületre ne helyezzenek lomot"

– fogalmaztak. 

Lomtalanítás alkalmával kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) helyezhető ki a ház elé. 

Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. február 13. 08:52
Putrisztánban lomis népek élnek, indusmagyariak, türk-kipcsakok. Néhány bevándorló...
rockercicc
2024. február 12. 23:54
A szó szoros értelmében kéne vadászniuk ezekre...
Nagyvakond
2024. február 12. 17:39
Mindig elmondom, hogy a lomizás "jó és hasznos dolog", senkitől sem irigylem, ha ebből bármilyen haszna lesz. Csakis az ezzel járó, ám eddig elkerülhetetlennek tűnő szutyok (ideértve a rátelepültek vécézését is) és primitív zaj zavar - gondolom - mindenkit. (Meg az, hogy "foglalt" helyett "fogva" tábla áll a territóriumuk határán...😁)
Mandiner444hu
2024. február 12. 17:25
Mééé mee cigány vagyok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!