Bencsik: Georgia Meloni nem árulta el Orbán Viktort!

2024. február 01. 18:08

Az újságíró szerint az olasz sajtó támadása nem Orbán, hanem Meloni ellen irányult.

2024. február 01. 18:08

Ahogy egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, kedden Orbán Viktor és Giorgia Meloni telefonon tárgyalt a magyarországi antifa-támadások vádlottja miatt. A Corriere della Sera cikke szerint az olasz kormányfő „a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének és autonómiájának teljes tiszteletben tartásával” felhívta kollégája figyelmét honfitársuk ügyére, akit két neonáci megverésével vádolnak. Az olasz portál szerint „Ilaria Salis olasz tanárnő érkezése a budapesti bíróságra, láncra verve, már diplomáciai ügy”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyben Bencsik Gábor is elmondta véleményét, Facebook-oldalán közzétett bejegyzése szerint Georgia Meloni nem árulta el Orbán Viktort, és „nem vette őt meg semmilyen háttérhatalom”. Az újságíró kifejtette: a liberális olasz sajtó – tudva jól, hogy az átlag olasznak fogalma sincs a Budapesten letartóztatott olasz terroristanő ügyeiről – különféle hazugságokkal azért keltett hangulatot a nő mellett, hogy a jobboldali Melonit azzal vádolhassa, hogy olyan magyar kormányt támogat, ahol ilyenek történnek. 

Az olasz sajtó támadása nem Orbán, hanem Meloni ellen irányult, 

neki kellett kivédenie azzal, hogy közzétette, hogy felhívta az ügyben Orbánt, illetve hogy az olasz külügy bekérette a római magyar nagykövetet” – fogalmazott bejegyzésében Bencsik. A publicista szerint a jó szövetségesi viszonyt az is mutatja, hogy Meloni a közös miniszterelnöki vacsora helyett Orbánnal találkozott.

Nyitókép: Facebook

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2024. február 02. 09:49
Bencsik Gábor, visszataszító okoskodás.
Jose
2024. február 02. 08:31
Lehet benne valami. Az a baj, hogy a legtöbb esetben mindenki csak találgathat, mert nincs információóóóóóó.
virtuticonfido
2024. február 01. 23:21
Na, a kappanhangú bencsikféreg... A testvéreddel, meg az indiaiakat tenyésztő Bayerrel együtt a dögkútban van a helyed, te patkány!
Jack Reynor
2024. február 01. 21:46
Bencsik Gábor végtelenül ostoba, hülye. Testvére, András sokkal értelmesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!