Független elemzők az ATV-ben: a 2019-es önkormányzati választáson is a „Fidesz nyert sajnos”

2024. január 21. 16:39

Szerintük csak relatív volt az ellenzék sikere.

2024. január 21. 16:39

Ceglédi Zoltán politikai elemző és Lakner Zoltán, a Jelen főszerkesztője voltak az ATV Voks 2024 című műsorának vendégei minap.

A beszélgetés első felében a 2022-es választásokra tekintettek vissza. Lakner felidézte, az ellenzék azon részének, amelyiknek nem tetszett az előválasztás eredménye, leállt a kampányolással. Kitért arra is, a teljes összefogás azonban bizonyos értelemben visszafejlődés volt, mert hát ki kell mondani, „egy darab sikeres választási projektje van az ellenzéknek a 2010-es választást követően, a 2019-es”. 

Sajnos...

Ceglédi itt közbevágva megjegyezte, ez szintén csak relatív siker volt, mert „ott is a Fidesz nyert sajnos”.

Az ezzel a jelek szerint egyetértő Lakner mégis úgy folytatta, nem látja pontosan, mi az „amit most újra fel kellene találni”. Ehelyett zajlanak az ellenzéki térfélen az újabb rivalizálások, amivel neki politikai elemzőként elvileg nincs is baja, mégis, a Fidesznek lesz központi üzenete a kampányban mindkét június 9-i voksolás esetében. „Ezzel szemben fog folyni egy tucat ellenzéki kampány az EP-választáson és százféle önkormányzati kampány” – fogalmazott keserűen az elemző.

A felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ATV / Youtube

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkas Piroska
2024. január 24. 18:09
ATV = 1000 % ballibsi propaganda. Dehát ennek is kell lennie, ha már nincs jogállam, se médiaszabadság, se melegházasság ...
syphax-2
2024. január 22. 08:12
T. "Abiondi" LEVELEZŐTÁRS. 99.9%-BAN EGYETÉRTEK alábbi, 2024. január 21. 18:12 -es hozzászólásoddal. Annyiban azonban mégsem egészen, hogy szerintem MÉGIS szükség van az ilyen Ceglédi-Lakner-Hont féle VALÓJÁBAN BALFASZINGER OKOSTOJÁS-NAK LÁTSZÓ "SEGÉDERŐKRE" IS, mert jócskán BEKAVARNAK a túlzottan magabiztos dobreff-donáthanna-csekatka--satöbbisatöbbi intellektuálisnak VÉLT "HOLDUDVAR" pökhendi és krekk.-frecht TÉV-VILÁGÁNAK..... FASZÁUL....
B_kanya
2024. január 21. 20:33
Ha esetleg függetlenek is, ojjektívnek semmiképp nem nevezhetőek ezek után. Ezután SEM.
zakar zoltán béla
2024. január 21. 19:47
érzi/j.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!