Az is lehet büdös, aki nem paraszt

2024. január 19. 18:17

Furcsa, nagyon furcsa, de mégiscsak megtörtént pénteken, tizenkettő és egy óra között velem.

2024. január 19. 18:17
null
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

„Furcsa, nagyon furcsa, de mégiscsak megtörtént pénteken, tizenkettő és egy óra között velem. A boltban éppen sorra kerültem volna a pénztárnál, amikor a hölgy felállt a kassza mellől, és méltatlankodva azt mondta, hogy elege van a mosdatlan, koszos emberekből, és most elmegy fertőtleníteni a kezét. Előttem egy idős parasztember fizetett ki két-három doboz sört, meg valami felvágottat. Nem nagyon figyeltem meg, de semmi különöset nem vettem észre, és ha előtte fél órával egy hivatalban nem teszik szóvá, hogy pár napja ott járt egy kollégám, aki nagyon büdös volt, azt hittem volna, hogy az idős parasztember ellen van a pénztárosnőnek kifogása.  

Ami a kollégát illeti, ő is valami ügyet intézett. Nyilván neki is számot kellett húznia a bejáratnál, ahogy a biztonsági őr mesélte. A kolléga –legalábbis a hivatalos személy szerint – legalább olyan híres, mint én. Leült, és nem csak azért nézték az ügyfelek, mert híres, de megbámulták a koszos cipőjét, az ócska, pecsétes ruháját, és hát mindenki félrehúzódott mellőle, merthogy a kolléga büdös.  

Apró megjegyzés: Ágnes azt állítja, hogy mielőtt megkérdeztem volna, hogy Kossuth-díjas-e a büdös kolléga, ő már akkor tudta, hogy kiről van szó. Ami pedig a Kossuth-díjat illeti, azt nyilván meg fogja kapni, de már most »Kiváló« és »Érdemes«. Azt hiszem, hogy az idős parasztember nem érdemelte meg, hogy az én, büdös, talpnyaló kollégámmal említsem egy lapon. 
Illusztráció: na, kinek, mi jut erről eszébe?”

Nyitókép: Képernyőkép

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. január 22. 17:27
Közel van a szád az orrodhoz, Henrik..
Krupp Skya
2024. január 21. 18:51 Szerkesztve
Henrik bácsi be kellene már menned egy melegotthonba, ja nem egy öregotthonba, mindig összetévesztem ezt a két intézményt.
nempolitizalok-0
2024. január 21. 16:57
Itt vagy pld. te Havas.
Krupp Skya
2024. január 21. 16:51
Henrik bácsi honnan tudod hogy paraszt volt, te is ottvoltál az ÁVH-tokkal amikor elvettétek a földjét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!