A politikai alvilág hangján

2024. január 18. 08:08

Ez a hangnem, ha a „kormány” által támogatottá, vagy csak megtűrtté válna(?), szembemegy mindennel, ami magyar érdeknek nevezhető: kitaszít minket Európából.

2024. január 18. 08:08
null
Gusztos István
Hírklikk

„Január 14-én megjelent egy cikk a Mandineren, amellyel talán foglalkozni kellene: ugyanis az a politikai alvilág szól belőle, amely a jelenlegi »kormánytöbbség« integráns része. A szerző rögtön műve elején – többes szám első személyben, mintha minden magyarok nevében beszél(het)ne – kijelenti: »Soha nem fogjuk tudomásul venni a jelenlegi status quo-t. Ez természetesen nem jelent hadüzenetet; nem revizionizmus, nacionalizmus, délibábos ezmegaz, hanem tény.«

Ezt is ajánljuk a témában

Nos, ezzel szemben – a magam nevében, de abban bízva, nem magányosan – közlöm: a Kárpát-medencei status quo számomra régen tudomásul vett adottság. Tudomásul vettem, hogy azon a szomszédos, »sosemvolt országok« nem kívánnak változtatni. S még inkább tudomásul vettem, sőt, egyetértőleg elfogadtam, hogy az európai status quo fenntartása közös érdekünk, mert a még meglévő nemzetállami bezártságok feloldódását, a nemzetek szabad társulását ígéri.

Ezzel szemben a hazai politikai alvilág anakronisztikus, fölfuvalkodott és ostoba megnyilvánulásának tartom, 

ha valaki azt mondja, »a Kárpát-medencére (és csak arra, hiszen mi sose vágytunk gyarmatokra, kizárólag arra tartunk igényt, ami a miénk) úgy tekintünk mint Magyarországra. Nevezhetjük Hungáriának, ha ezt könnyebben megemésztik.«

Ez a hangnem, ha a »kormány« által támogatottá, vagy csak megtűrtté válna(?), szembemegy mindennel, ami magyar érdeknek nevezhető: kitaszít minket Európából. Igaz, az EU-nak már ma is a többség által nehezen elviselt, deviáns része vagyunk. Ezért aggasztó, hogy a »kormány« üzeneteit közvetítő médiában ilyen írás(ok) egyáltalán megjelenhet(nek). Talán jobb lett volna a szélsőjobboldali szövetségesre bízni megjelentetését…”

Nyitóképünk illusztráció: Székely zászló az őrtűz mellett az erdélyi Csíkszeredában 2022. október 30-án, fotó: Veres Nándor

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gábrielcsillaga
2024. április 01. 06:49
Szakadjon a nyakadba egy mázsa híg disznó szar.
Leskelődő
2024. március 31. 17:54
Te jó ég, ha ettől a szelíd hangvételtől kiakad, akkor Kuleba Idenekünkazoroszlántisderögvest! hangnemétől nyilván naponta kaphat súlyos idegfrászt a szerencsétlen.
lefty67
2024. január 18. 23:47
Ti Brüsszelben, Strasbourgban, Bécsben, Berlinben vagytok otthon! Magyarországon csak laktok! Mi viszont hazamegyünk Felvidékre, Délvidékre,Kárpátaljára Erdélybe is! Soha nem lesztek többségben itthon a hazátlan DK-s,Mom-os söpredék!!!
states-2
2024. január 18. 22:32
Gusztustalan Komcsi István
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!