Véget ér a 0,5 %-os Párbeszéd túlhatalma a fővárosban

2023. december 12. 19:13

A főpolgármestert újra ellenőrizheti majd a Fővárosi Közgyűlés.

2023. december 12. 19:13
null
Toroczkai László
Toroczkai László
Twitter

„Paktumot kötött a Fidesz a balliberális pártokkal, és együtt szavazták le a Mi Hazánk határozati javaslatát, amely utat nyithatott volna egy igazságosabb, arányosabb országgyűlési választási rendszer előtt. Ugyancsak paktumot kötött a Fidesz a balliberálisokkal, amikor módosította a Mi Hazánk eredeti törvényjavaslatát, amely a fővárosi választási rendszert teszi arányosabbá, igazságosabbá. 

A Mi Hazánk eredeti javaslata szerint több párt összefogása esetén minimum 10% lett volna a bejutási küszöb, ezzel színvallásra kényszerítettünk volna minden pártot, a gombamódra szaporodó törpepártokat és kamupártokat is. 

Ezt vitte le a fideszes többség 5%-ra. Így végül tartózkodtunk az önkormányzati választásokra vonatkozó törvénymódosítás szavazásánál, de a fideszes képviselők szavazataival azt elfogadta az Országgyűlés, tehát visszaállították a tisztán listás szavazást Budapest esetében. Ez így ugyan nem teljes siker, de egyértelműen félsiker a Mi Hazánk, de valójában egész Magyarország számára! Véget ér a 0,5 %-os Párbeszéd túlhatalma a fővárosban, és a főpolgármestert újra ellenőrizheti majd a Fővárosi Közgyűlés.”

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 


 


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 14. 20:31
Ugyan,Lackó,a migatyánk nem rúg labdába a fővárosban…
EX_Terminator
2023. december 13. 18:00
Ami pedig a többit illeti? A másik nem köteles veletek mindenben maradéktalanul egyet érteni. Ha ez nektek paktumozás!? Hát öööö izé...
EX_Terminator
2023. december 13. 17:59
Na EZT!? Nagyon jól csinálták.
chief Bromden
2023. december 13. 12:27
A libernyákok felett egy ellenőrző csoport? Nem tűri az egójuk, lesz itt minden, diktatúra, elnyomás, megszűnő jogállamiság. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!