Nemcsak a rákosrendezői állomás, hanem a Déli pályaudvar környéke is megújulhat a következő években

2023. december 13. 12:29

Az ipari terület helyére rekreációs parkot terveznek.

2023. december 13. 12:29
null

„Hamarosan megkezdődhet a Déli pályaudvar felhagyott ipari területének megújítása, a területen várhatóan rekreációs park lesz” – jelentette be V. Naszályi Márta (Párbeszéd) I. kerületi polgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett: a Déli pályaudvar területének a MÁV mellett a Budavári Önkormányzat is tulajdonosa, a MÁV azonban szeretné felújítani az épületet, ehhez pedig egyszerűbb, ha az egész területnek egy tulajdonosa van, így a MÁV kezdeményezte a tulajdonosi viszonyok rendezését. A polgármester hozzátette: a MÁV a Mészáros utcával szomszédos 8 ezer négyzetméteres területet ajánlotta fel, ennek felét csereként, felét kedvezményes áron megvételre. 

A közgyűlés december 7-ei ülésén egyetértés volt abban, hogy ezt az ajánlatot el kell fogadni, így hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások – tette hozzá. V. Naszályi Márta. Kiemelte: a terület Bel-Buda legértékesebb fejlesztési területe, és büszke arra, hogy úgy tűnik, sikerült azt megszerezni. Jelezte: a területen rekreációs parkot hoznának létre, amelynek végső kialakítása közösségi tervezés után valósulhat meg. „Bízom benne, hogy hamarosan elkezdődhet a munka” – fogalmazott V. Naszályi Márta.

Ismert, a hónap elején érkeztek hírek arról, hogy a kormány arab befektetőkkel tárgyalva azt tervezi, hogy teljesen megújítja a lepukkant rákosrendezői vasútállomást és környékét, többek között kötöttpályás fejlesztések, metróhosszabbítás és felhőkarcolók szerepelnek a tervek között.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI, Mandiner)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káj-Ármin
2023. december 13. 15:23
Ezekben az "új" városrészekben van néhány közös vonás, mindegy hogy merre épültek: tele vannak üres lakásokkal, ahol laknak többségben vannak a külföldiek, minden négyzetcentit beépítenek, telebetonoznak, parkok nincsenek, csak gagyi "ződimitáló" kórók, eklektikus összevisszaság építészetileg, és öt-tíz éven belül omladozó homlokzatok, penészedő lakások, a borzalmasan igénytelen kivitelezésnek köszönhetően... Magyarul primitív, rövidlátó ingatlanspekuláció! Szomorú!
alexandrosz-2
2023. december 13. 14:51
Minden elkel, nem marad semmi lézerjani keze alatt. Jó helyre fosta Fortuna ismét. A zsidó kommunista banda eladta a teherszállítást, a pályavasútnak a fideszek vetnek véget hamarosan, a személyszállítással együtt. Kell a rablott holmi, az étvágy végtelen.
véna
2023. december 13. 13:32
Rekreációs azt se tudja eszik vagy isszák. A Demszkáj 2 választást nyert a Széna téri P+R parkolóval aztán végül Mammut 1-2 lett belőle, ahol daru dőlt össze, munkások haltak meg. Tényleg a sarki órás mester jogtalanul elvett üzletét kifizették már? Ha egyáltalán él még szegény.
benedek77
2023. december 13. 13:12
Csak meg kell nézni csicskák. Orbán gazdátok araboknak játsza ki a közvagyont (nyilván bagóért, meg némi visszacsurgatásért), míg a másik oldal az embereknek épít parkot. Ezért nem fogtok nyerni a fővárosban. Itt nem mucsai, agyatlan, hazaárulók laknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!