„Isten egy fekete nő” – provokatív posztokkal érzékenyít az Amnesty-vezér

2023. december 05. 18:05

A papíron „jogvédő” NGO vezetőjének közösségi oldalán valósággal hemzsegnek az efféle bejegyzések.

2023. december 05. 18:05

Ahogy korábban a Mandiner is megírta, az Amnesty International Magyarország igazgatójának testvére a gyanú szerint az elmúlt időszakban több százmilliós adócsalást követett el számlagyárosként. Vig Mórt adócsalás elkövetésének gyanúja miatt a napokban tartóztatták le az adónyomozók.

Ezt is ajánljuk a témában

Az adócsalási ügybe keveredett Vig Mór testvére, vagyis Vig Dávid nem más, mint az Amnesty International Magyarország igazgatója. A papíron „jogvédő” NGO vezetőjének közösségi oldalán hemzsegnek az olyan provokatív bejegyzések, amelyek a nemzetközi baloldal és a woke-ideológia ismert narratíváját népszerűsítve támadják a magyar kormányt és annak politikusait – mutat rá a Magyar Nemzet

A lap megjegyzi, hogy Vig Dávid a „Találkoztam Istennel, aki fekete” – nemzetközi baloldali körökben elterjedt – szlogent rendszeresen posztolja a Facebook-oldalára. 

Az „I met God, she’s black” mondatban az angol nőnemű személyes névmás azt jelenti, hogy Isten nő és fekete is. Az ötletgazdák – túl az üzleti célokon, vagyis a felirattal ellátott, sok millió eladott pólón és egyéb tárgyon – egyértelműen a kereszténység elleni provokációként és az újmarxista woke-ideológia faji és genderideológiájának népszerűsítéséhez használták fel a szlogent.

A Magyar Nemzet rámutat, hogy az Amnesty igazgatója ezt a mémet egymástól teljesen eltérő témakörökről szóló posztoknál is alkalmazza, hol az Ukrajna melletti kiállást demonstrálja vele, hol a Pride-felvonulást üdvözli vele.

Nyitókép forrása: amnesty.hu

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiritmonger
2023. december 06. 09:09
Az írott történelem során eddig mintegy négyezer istent imádtak. Simán elfér köztük egy fekete nőként antropomorfizált entitás is.
palicsi-2
2023. december 06. 08:08
"Az „I met God, she’s black” mondatban az angol nőnemű személyes névmás azt jelenti, hogy Isten nő és fekete is" Látszik, hogy nem egy magyar emberről beszélünk. A magyar ember mérgében úgy káromkodik, hogy .sten ba.. a meg! Tehát, nem nő!
Perczel Éva
2023. december 06. 06:45
Rasszista! Nem lehet színt említeni, hiszen mindenki egyforma! Nő? Na olyan sincs! Szóval ez csak egy ultra hülye trollkodás.
Martell 2
2023. december 06. 02:30
Degenerált buzi, persze egy jogvédőnél ez alap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!