Csintalan Sándor ítéletet hozott a Katona-botrány ügyében: Ez azért lett botrány, mert itt mindenki hülye!

2023. december 02. 20:25

„Lépjünk ki!” – ismételgette Csintalan, amire Pesty így reagált: „De én nem akarok kilépni!” (tudniillik az EU-ból). Egészen szürreálisra sikerült az ATV-s CSATT.2 legújabb adása.

2023. december 02. 20:25
null

Az ATV CSATT.2 nevű műsorában szóba került a Katona József Színház botránya. Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, a DK tagjai november végéig 20-30%-kal olcsóbban vehettek jegyeket a színház egyes előadásaira. 

Nagy József, a 24.hu újságírója kifejtette, hogy a Katonától hasonló kedvezményt kap a NAV, a Magyar Tudományos Akadémia, a MOL stb. (Nagy József ebben a kontextusban rendkívül látványosan nem értette – vagy nem kívánta megérteni –, hogy mi a különbség az intézmények és a konkrét politikai pártok között. Noha erről a nem csekély jelentőségű különbségről – politikai-közéleti témákkal foglalkozó újságíróként – nyilvánvalóan tudomása lehetne a szerk.)

Szerinte azzal megoldhatta volna a színház a dolgot, ha a Fidesz is kedvezményt kapott volna. 

„Az, aki ezt kitalálta, az nem a direktor volt, hanem egy közönségszervező a színházból és ezt nem beszélte meg a direktorral, aki négy nappal később megtudta és lefújta az egészet. Szerintem nem kellett volna lefújnia, hanem fel kellett volna kínálni a Fidesztől a nem tudom kicsodán keresztül (...)” [még további pártoknak a kedvezményes jegyvásárlás lehetőségét] – fejtette ki az újságíró.

Nagy ezután azzal is érvelni próbált, hogy az akció során végül milyen kevés jegy talált (DK-s) gazdára. (Mintha az akció sikertelensége vagy relatív sikertelensége bármit is elárulna magáról az akciót létrehozó szándékról a szerk.)

A műsor vendége volt Csintalan Sándor közszereplő, MSZP-s politikus, nyugdíjas is, aki értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy egyáltalán botrány lett a DK-tagoknak kínált kedvezményes jegyek körül.

Egyrészt én nem gondolom, hogy a DK maga lenne a bibliai utálatos. 

Nem gondolom, mint ahogy másokról sem gondolom. Miért ne? Egy. Kettő: ehhez a kedvezményhez, kedvezményekhez bármely, Magyarországon létező legitim intézmény hozzáférhet. Ahogy a Józsi felsorolta, a NAV-tól, a pap...katona... kutyapecérig... A DK miért is ne?” – tette fel a kérdést.

„Én azt tartom botránynak, hogy ebből botrány lett! Ez mutatja azt az erkölcsi és mentális állapotot, amiben, ha úgy tetszik, a magyar közélet van” – tette hozzá. 

Csintalantól Nagy József megkérdezte, hogy szerinte miért lett botrány a dologból, mire ő így válaszolt:  

azért, mert itt mindenki hülye.”

A 24.hu újságírója ezt követően előállt a saját teóriájával. 

„Azért lett botrány, mert hogy a Vidnyányszky-sztori után, hogy lemond, aztán mégsem mond le, azt felül kellett írni, ezért lett botrány. Egyébként nem lenne jelentősége. (...) Azért kellett ezt szerintem megcsinálni, odavágni a Máté Gábornak, a Katonának, hogy szembe lehet állítani, hogy a Nemzetiben is van egy ilyen botrány, de mennyivel nagyobb botrány van, 28-szor akkora botrány van a Katonában” – ecsetelte az újságíró. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az uniós pénzek is szóba kerültek a műsorban. Pesty László, a Gerilla.hu alapítója elmondta, szerinte Brüsszel úgy tesz, mintha ajándékba kapná Magyarország a kohéziós pénzeket, és ezért neki joga lenne ezeket megtagadni a magyaroktól. Ezt követően Csintalan kijelentette: a vitának véget vet, ha kilépünk.

Lépjünk ki!” – ismételgette Csintalan, amire Pesty így reagált: „De én nem akarok kilépni!” 

„De miért nem?” – kontrázott a másik. 

„Azért, mert úgy gondolom, hogy az Európai Unió alapításakor, sok évtizeddel ezelőtt, az alapítóatyák olyan szép és vállalható és legitim alapelveket raktak le, amelyek számomra teljesen vállalhatóak. Sajnos, ez egy gittegyletté alakult itt évtizedek során, de én rájuk tekintek és

 azt mondom, hogy szeretnék tagja maradni ennek a klubnak” 

– fejtette ki a Gerilla.hu alapítója. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Youtube screenshot/ATV

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. december 03. 07:36
Csintalannál hülyébb már nem kell.
flesh ripper
2023. december 03. 07:27
Valóban OTT, mindenki HÜLYE! Kényszeresen hülye.
Perczel Éva
2023. december 03. 05:44
Duli-fuli, azaz Nagy József, a 24.hu újságírója látványosan hozta a hülyét, pedig ő énnél felkészültebb szokott lenni, de mivel ez a bűntény menthetetlen, jobbnak látta, ha elmebeteget játszik.
states-2
2023. december 03. 04:08
Komcsi szórakoztatóipar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!