„Megőrültél, Gábor?! Ennyire nyíltan nem lehet! Fletó is belebukott, amikor egyszer őszinte volt, azóta se szedtük össze magunkat!”

2023. november 30. 06:05

Nahát, tán csak nem az a helyzet, hogy a színházak, könyvkiadók és újságok többsége balliberális, és náluk minden jobbos gondolat eleve indexen van? Az lehetetlen!

2023. november 30. 06:05
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt

Valószínűleg mindenki hallott már róla, hogy a Katona József Színház kedvezményes jegyeket kínált fel a Demokratikus Koalíció tagjainak az előadásaira. Nem újdonság ez a jegyértékesítések világában, hiszen már eddig is voltak kiváltságosok: tanulók, nyugdíjasok, pedagógusok, mozgássérültek, helyi lakosok. Most megismerkedünk a DK-jegy fogalmával. „Kérek a tizedik sorba egy diák, két nyugdíjas és három DK-s jegyet.

Baloldalra, természetesen, a szélére.”

 

Ezt is ajánljuk a témában

Az intézmény valamiképpen támogatni akarja azokat, akiket méltónak, rászorulónak tart, vagy akikkel kapcsolatban ezt a fenntartója elvárja tőle, például közalkalmazotti státusza vagy gyengesége, szegénysége miatt.

Márpedig a DK-s ember a közhatalomhoz (Budapesten ezt ezek szerint – mint sejtettük is – a DK gyakorolja) tartozik, esetleg szegény, elesett, és egyébként nem is menne színházba, mert nem tudná kifizetni

Ezt is ajánljuk a témában

A Katona tehát értéket (oldalt?) választott; igazából senki sem csodálkozik.

Mi mindig is mondtuk, hogy a belpesti önmegvalósító művészvilág balra húz. Ez axióma, kár bizonygatni.

Innen már csak egy lépés annak kinyilvánítása, hogy van balos és jobbos magyar kultúra, mindenki sorolja be magát. Hirtelen kiderülne, hogy a színházak, könyvkiadók, újságok többsége balliberális, és náluk minden jobbos gondolat eleve indexen van.

A magyar kultúra hetvennyolc éve a balos narratívából indul ki, azt tekinti alapnak, centrumnak, és ami attól eltér, az már szélsőséges, kirekesztő, nacionalista-fasiszta nemkultúra. Elvileg ugyan minket neveznek kirekesztőknek, de ők gyakorlatilag csinálják. Legyenek külön DK-s és fideszes színházak?

Ha igen, akkor ne sírjanak, ha egy teátrum nemzeti-konzervatív kézbe kerül. Ez a kettéosztás persze elfogadhatatlan, mert képtelenség egy nemzeti kultúrát kettéhasítani. 

Lehet-e színvonalas, ami távol áll a világképünktől? Miért ne? Nagyon is. Kár, hogy ezt csak mi fogadjuk el, a woke ideológia honi megvalósítói viszont egy regény, film, festmény, opera kapcsán azonnal cenzúráért kiáltanak, ha a szerzőről kiderül, hogy az ő szemükben nem makulátlan. Villon egy bűnöző volt, Oscar Wilde homokos, József Attilában itt-ott kommunista beütések tapasztalhatók, Darvas Iván SZDSZ-es képviselő, mégis szeretjük őket, odaát még Wass Albertet sem bírják lenyelni.

(Képzeljék el, én kifejezetten szeretem Moldova szatirikus írásait, bármilyen hülyeségeket beszélt is Kádárról. És sose jutna eszembe az István, a királynak csak a zenéjét hallgatni, amiért a szövegeket Bródy írta.)

Vajon azért gondolják a Katona közönségszervezői, hogy a DK szavazókat érdekli a lehetőség,

mert olyan tematikájú darabokat játszanak, amikkel a fideszeseket vagy pláne a Mi Hazánkosokat nem akarják bosszantani?

Bolgár György és Jordán Tamás is helyteleníti az újfajta módit, talán azért, mert lebuktak, és végre feketén-fehéren kiderült a pártszimpátia.

Kövezzenek meg, de nekem mégis rokonszenvesebb Máté Gábor nyílt színvallása, mint a lapulós, „magunk között megbeszéljük, de úgy teszünk, mintha nem” attitűd. Én tulajdonképpen becsülöm Mátét, hogy nem játssza meg a függetlent. Beszélgetős műsorokkal, rendezésekkel, kikacsintásokkal, manipulációkkal, szakmainak álcázott kőkemény politikai megmozdulásokkal támogatni a baloldalt és pártjaikat, elhallgatva a valódi kötődéseket és célokat; az úgy oké.

Erre jön valaki, és kiborítja a bilit. Hát persze, hogy az övéi is ráuszulnak. „Megőrültél, Gábor? Ennyire nyíltan nem lehet! Fletó is belebukott, amikor egyszer őszinte volt, azóta se szedtük össze magunkat.

Folyamatosan próbáljuk tagadni, hogy mind balosok vagyunk, ügyesen elkonspiráljuk, erre te kiteszed az ablakba.”

Mi itt az úgynevezett jobboldalon szeretjük a tiszta viszonyokat. Újságíró, művész, közéleti ember sosem tagadja, hová húz a szíve. Odaát csupa független van; vagyis az objektívek, az igazság birtokosai, akiknek eleve nem lehet elfogult a véleményük.

És akkor Máté Gábor meghirdeti a kedvezményes jegyet a DK-nak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ha nem unalmas színdarabokról volna szó, még föl is hörrenhetne az összefogás többi pártja: hát a Párbeszéd, a Momentum, az LMP, az MSZP, a Nép Szolgája, a Zöldek, a Polgári Platform?

A DK már megint ki akar ragyogni a kórusból? Tessék közös listát csinálni, és mindannyian élvezhessék a 30 %-ot. 

Csak a Hadházy ne, mert ő nem tud viselkedni.

(Nyitókép: képernyőfotó)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 02. 16:37
A zsidó intolerancia, kirekesztés kóser. A vétótlan köpcös geci is komálja, két metélt fasz leszopása között. Az ombudsmanó, az ügyész meg siket és vak is, ezért baszik a nyílt megkülönböztetésre.
EX_Terminator
2023. december 02. 09:39
SOHA NEM VOLTAM ÉS NEM IS LESZEK PARTNER EBBŐL SEMMIBEN ÚGYHOGY JOBBA HA MEGBARÁTOKZTOK A GONDOLATÁVAL HOGY MINDENT KIPAKOLOK A KIRAKATBA TI FÉRGEK, ÉS AZÉRT MERT EZ!!! EGYÁLTALÁN AZ ESZETEKBE MERÉSZELT JUTNI HULLÁK VAGYTOK.
iimre
2023. december 01. 16:18
"Búvár Kund nov30. 08:35 • Szerkesztve Tegnap hallottam egy beszélgetést egy ma már Magyarországon élő erdélyi író-újságíróval. Ő mondott egy nagyon jót. Ahhoz, hogy asszimilálódjon egy ember, még csak nem is kell, hogy külhonban, kisebbségben éljen Hisz itt Magyarországon is vannak már olyanok, akik nyugathoz asszimilálódtak már teljesen, pedig itt élnek." A Kövér régebben elmondta ezt: "A magyar politikai osztálynak nincs egységes állam- és nemzetértelmezése, hanem alapvetően két – egymást gyakorlatilag kizáró – állam- és nemzetkép létezik a magyar politikán belül. […] A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik. Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti." (https://bit.ly/47y8oNM)
iimre
2023. december 01. 15:31
"kobi40 dec. 01. 01:12 Kádár alatt a Köztársaság téri Budapesti Pártbizottság székhazban volt a pártmozi! A pártszínház a Mikroszkóp volt." Na jó, de az egy egészen más helyzetben, az egypártrendszerben, a diktatúra idején volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!