Undorító állapotok – nekiment a NÉBIH egy albán pékségnek (VIDEÓ)

2023. november 29. 13:43

961 kilogramm nem nyomon követhető és lejárt élelmiszert találtak a hatósági felügyelők.

2023. november 29. 13:43
null

Egy Pest vármegyei pékségben és cukrászüzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A Nébih szerdai közleményében ismertette, hogy a Csocsaj Kft. élelmiszeripari üzemében súlyos higiéniai problémákkal és nyomonkövetési hiányosságokkal szembesültek a szakemberek – írja a Világgazdaság.

Kiderült, hogy az akció során többek között

csaknem egy tonna nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki a forgalomból,

továbbá az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

A vizsgálat alapján ez derült ki

A Pest vármegyében található pékség a Nébih vizsgálata szerint rendezetlen és takarítatlan volt. Az egységben számos, tevékenységükhöz nem kapcsolódó tárgyat is tároltak. Az ellenőrzést nehezítette továbbá az is, hogy az üzem több helyiségében nem működött a világítás.

A helyiségek fala, mennyezete és padozata egyaránt szennyezett volt.

Az ellenőrzés időpontjában a hűtőkamrában a kész és félkész csomagolatlan termékeket együtt tárolták a földes áruval.

A gépek, berendezések és hűtők higiéniai állapota sem bizonyult megfelelőnek. A dagasztóhelyiségben található hűtött munkapultok kívül-belül erősen szennyezettek, a berendezések koszosak, a fagylaltkonyhában található gurulós regálok (melyeket sütemény tárolására használnak) piszkosak és rozsdásak voltak. A zöldség-előkészítő előterében található kézmosó csaptelepe kiszakadt, ráadásul abban és az előtér padozatán is cigarettacsikkek voltak.

A legdöbbenetesebb az, hogy a hatósági felügyelők az ellenőrzés során 961 kilogramm nem nyomon követhető és lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert (melyek között több éve lejárt termék is volt) találtak.

A pékségről készített felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Youtube

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2023. november 29. 22:40
Mivel senkit nem érdekel az egészsége, míg nem kell jajgatni, szóval a mérgező albán pékségek sem érdekelnek senkit. Tömve van a bolt és a parkoló. Nagyon sok magyar saját magától meg akar betegedni! Hát engedni kell nekik...!
Muki46
2023. november 29. 21:50
Jártam az Irgalmasok Budai kórházában: 1. Reggel 8-ra odarendeltek minden páciens (járásproblémával), a 80 emberre kb 20 ülési lehetőség jutott, a többi állt. Némelyek délután 1/2 4-kor kerültek sorra. Ha szólt az ember, hogy miért nem rendelnek időpontra, az volt a válasz, ez nem érdekli őket. 2. A váróterem tisztasága kívánnivalókat hagyott maga után. 3. A falból kilógott egy konnektor, ha valaki fémtárggyal nekimegy, annak az életéért nem garantálok. 4. A WC-ben nem volt papír és csöpögött a csap. 5. Olyanokat, akiket 2 hónappal azelőtt röntgeneztek a rendelőben máshol, nyugodtam és nyomatékosan elküldték röntgenezni. Legalább sugárbetegségben meghalnak. 6. A főorvos időnként körülnézett a koszos tömött váróban, majd elégedetten visszament szobájába. És mindez napról napra így megy, nemcsak ott. De erről nem írnak cikkeket.
Hekimeki
2023. november 29. 21:29
Már ha itt tartunk akkor Debrecenben a Sámsoni úton a vasúti sín után bal kéz fele beugorhatnátok abba a kibaszott húsboltba, Magyar boltba, hogy micsoda kosz, retek és gané van bent meg bűz, húsbolt bazdmeg de van zöldség meg minden szar koszos szaros cucc!!!! Nem egy ilyen bolt van Debrecenbe undorító és Magyar ❗❗❗❗❗
BBrutus
2023. november 29. 17:32
A konkurencia legyőzésének két útja van. 1, jobb minőségű, frissebb árut termelek, a nyitva tartást a vevők igényéhez igazítom. Jobb ár-értéken kínálom a termékeket. így a termék és a kiszolgálás jobb minőségével győzöm meg a vásárlót. 2, rágalomhadjáratot indítok a konkurencia ellen és továbbra sem vagyok hajlandó szétnézni a saját házam táján. Továbbra is rágós, szar péksüteményt készítek. Tölteléket csak mutatóba teszek a töltött termékembe. Dió helyett jó a parasztnak a dejó is. Mindenki döntse el maga, hogy most melyikkel állunk szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!